Uygulamaya Katılan Emniyet Müdürü Metin Alper, Emniyet Kemeri Kullanan Sürücülere Teşekkür Etti

Adıyaman’da emniyet kemeri uygulamasına katılan Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin Alper, kemer kullanan sürücülere teşekkür etti.

Uygulamaya Katılan Emniyet Müdürü Metin Alper, Emniyet Kemeri Kullanan Sürücülere Teşekkür Etti
Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki 4 farklı noktada eş zamanlı uygulama gerçekleştirildi.

Emniyet Müdürü Metin Alper de uygulamaya katılarak, ekipleri denetledi. Kentteki emniyet kemeri kullananların yüzde 10 olan oranını daha da arttırmak için yapılan denetlemelerde, Emniyet müdürü Metin Alper, kemer kullanan sürücülere teşekkür etti. Denetlemelerin sürdürüleceğini belirten Emniyet Müdürü Alper, "Emniyet kemer uygulamalarının çok düşük olduğunu tespit etmemiz üzerine trafik ekiplerimizle birlikte sabah saatlerinde dört ayrı noktada emniyet kemeri ve diğer trafik uygulamalarına başladık. Adıyaman’da emniyet kemeri kullanımı yüzde 10 olduğunu tespit ettik. Bu oranın acil müdahaleyle en az iki ay içerisinde yüzde otuz ve ya kırklara çıkmayı hedefliyoruz. Sonra da bu oranı yüzde altmışlara, yetmişlere çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Emniyet kemerini kullanmayan sürücülere ise ekipler tarafından emniyet kemerinin önemi anlatılarak, para cezası kesildi.
Kaynak: İHA