Türkiye Gençlik Vakfı Medeniyet Ve Değerler Kulübünü Tanıttı

Iğdır’da kurulan ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalayan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Iğdır temsilciliği Medeniyet ve Değerler kulübünü tanıttı.

Türkiye Gençlik Vakfı Medeniyet Ve Değerler Kulübünü Tanıttı
Iğdır Üniversitesi Karaağaç kampusunde yapılan tanıtım toplantısı Kur’an-ı Kerim tilaveti ve TÜGVA Iğdır Temsilcisi Ali Ekber Kum’un açılış konuşması ile başladı.

Daha sonra programda bir konuşma yapan Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman,”Dünyamız hızla gelişiyor ve değişiyor. Eğitimde beklentiler oluşuyor. Bunun için çağa ayak uydurmak zorundayız. Bunu yaparken de milli değerlerimize sahip çıkmalıyız. Milli değerlerini bilen, saygı duyan bir gençlik yetiştirmeliyiz. Geçmişle gelecek arasında bir köprü kurmalıyız. Her toplumun kendi değerleri vardır. Bizim değerlerimizde vatandır, bayraktır, İstiklal Marşı, dilimiz, dinimizdir ve bunları iyi bilmeli sahip çıkmalıyız. Gençlerimizi vatan, bayrak, millet sevgisiyle yetiştirmeliyiz" dedi.

Milli değerlere ve Türk medeniyetine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ise, “Bizler bir ayağı Ortadoğuda bir eli batı da olan bir medeniyetin insanlarıyız. Biz değerlerini unutmayan bir milletiz. Nerede bir mazlum varsa, gözyaşı akmasın diye mazluma koşmuş bir milletin torunlarıyız. Bugün dünyada halen mazlumlar var. Bundan dolayı değerlerimize sahip çıkmalıyız. Birileri değerlerimize sahip çıkıyor gibi yaparak 15 temmuz darbe girişimi teşebbüsünü yaptı. Bunun için biz milli değerlerimize gerçek anlamda sahip çıkmalıyız. Çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz. Bugün toplumumuzda maalesef kadına şiddet çocuklara taciz gibi milli değerlerimizle bağdaşmayan davranışlar vardır. Bunu ortadan kaldırmak için çocuklarımızı milli değerlerimizle yetiştirmeliyiz” şeklinde konuştu

Programa Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, İl Jandarma Komutanı Albay Kahraman Dikmen, Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve TÜGVA Yönetim Kurulu Koordinatörü Mustafa Yüksel katıldı.

Kaynak: İHA