Şuurlu Öğretmenler Derneği Başkanları Bir Araya Geldi

Şuurlu Öğretmenler Derneği’nin (ÖĞ-DER) kasım ayı toplantısı yapıldı.

Şuurlu Öğretmenler Derneği Başkanları Bir Araya Geldi
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkan yardımcısı Mustafa Aydın’ında katılımıyla Bitlis Şubesi Başkanı Zekeriya Karakoyun ve çevre illerin şube başkanlarının katılımıyla kasım ayı toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan ÖĞ-DER Bitlis Şube Başkanı Zekeriya Karakoyun, Milli Eğitim sisteminde kalıcı çözümlere imza atılmadığı için eğitim sisteminin sorunlar yumağından bir türlü kurtulamadığını ifade etti.

Karakoyun, “Eğitim sistemimiz batının değerlerine göre tanzim edilmiş bir sistemdir. Mevcut sistem bizim değerlerimizle asla uyuşmuyor. Eğitim öğretim sistemimizde şekilde değil, muhteviyatta değişiklik yapılması gereklidir. Müfredatlar değişmeli, inanç ve ahlâk değerlerimize uygun bir şekilde yeniden hazırlanmalıdır. Ders kitapları baştan sona incelenerek, millî, manevî ve ahlâkî değerlerimize aykırı unsurlardan arındırılmalıdır. Eğitim öğretimde çocuklarımızın ve gençlerimizin kalbine ne koyduğumuza dikkat etmeliyiz. Yeni ders kitaplarının basımının gecikmesi nedeniyle öğrenciler okulların çoğunda ders kitabı olmaksızın ders görmektedir. Bu sıkıntı acilen çözülmelidir. Gelecek kaygısıyla etüt, kurs gibi dersleri de alan çocuklarımız ders yükü altında ezilmektedir. Bazı gereksiz dersler kaldırılıp, ders saatleri azaltılmalıdır. Haftalık ders yükü ilkokullarda 25, ortaokullarda 30 ve liselerde 35 ders saati olmalıdır. 19. Milli Eğitim Şurasında kaldırılması yönünde bir karar alınmış olan, Turizm ve Otelcilik liselerinde okutulan alkollü içecek ve kokteyl hazırlama dersi kaldırılmalıdır. Alkolle tanışmanın 10-11 yaşına düştüğü ülkemizde bu kararın uygulanması, alkolden uzak bir gençliğin yetişmesine katkı sağlayacaktır. Akıllı telefonlar ortaöğretimde gençlerin derslere olan ilgisini azaltmaktadır. Öğrencilerin sınıflara akıllı telefonla girmemesi yönünde alınacak bir karar eğitim öğretimde başarıyı artıracaktır” dedi.

Aile düzenini ve ahlâkı yok eden televizyon dizileri ve eğlence programlarıyla nesillerin ifsat edildiğini sözlerine ekleyen Karakoyun, "Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve RTÜK harekete geçmelidir. Milletimizin değer yargılarına aykırı, Türk aile yapısına zararlı yayınlara engel olmak konusunda acil çalışma yapılmalıdır. Mesleki eğitim teşvik edilmeli, aynı zamanda mesleki yeterlilik sahibi bireylerin yetişmesi için tedbirler alınmalıdır. Ülkenin kalkınması ve işsizliğin önlenmesinde en önemli çalışmanın mesleki eğitimin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması olacağı kesindir. Darbeci zihniyetlerin mahsulü olan karma eğitimden vazgeçilmeli, insanımıza çocuğunu okutacağı okulu hür iradesi ile seçme imkânı verilmelidir. FETÖ teröründen ve ayrılıkçı terörden dolayı görevden uzaklaştırılan ve açığa alınan memurların suçlu olanlarına gerekli cezalar uygulanmalıdır. Fakat suçsuz olanların zaman kaybedilmeden tespit edilip hakları geri verilmelidir. FETÖ´nün en büyük ideali olan dinler arası diyalog ders kitaplarından çıkartılmalı ve inanç esaslarımıza aykırı olan dinler arası diyalog ve medeniyetler korosu gibi çalışmalarından vazgeçilmelidir. Yabancı dil dersleri ilkokul ve ortaokullardan kaldırılmalı sadece ortaöğretimde seçmeli olmalıdır. Beşinci sınıflara yapılmak istenen yabancı dil hazırlık sınıfı uygulamasından vazgeçilmelidir. 2016-17 eğitim-öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci, veli, eğitim çalışanı ve milletimiz için hayırlı olmasını yüce Allah’tan diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA