Şehit Aileleri Ve Gazilerden Fransa'yı Protesto

Şehit aileleri, gaziler ve koruculardan oluşan bir grup, Türkiye'ye yönelik tutumu ve teröre destek verdiği gerekçesiyle Fransa'yı protesto etti.

Şehit aileleri, gaziler ve koruculardan oluşan bir grup, Türkiye'ye yönelik tutumu ve teröre destek verdiği gerekçesiyle Fransa'yı protesto etti.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı üyeleri, Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı.

Ellerinde Türk bayrakları ile 'Terör sizi de yıkar' ve 'Terörü desteklemeyi bırak' yazılı dövizler taşıyan gruptakiler, çeşitli sloganlar attı.

Şehitler anısına saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı'nı okudu.

Grup adına basın açıklaması yapan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Başkanı Ziya Sözen, Almanya ve Belçika büyükelçiliklerinin ardından bugün de Fransa Büyükelçiliği önünde toplandıklarını belirterek, Türkiye'nin uzun yıllardır terör örgütleriyle mücadele ettiğine dikkati çekti.

- 'Avrupa ülkelerini şiddetle kınıyoruz'

Yaşanan terör saldırılarının ardından Fransa'da birtakım güvenlik önlemleri alındığını anımsatan Sözen, 'Fransa'nın terörle mücadelesinde elbette yanındayız, elbette kendilerini destekliyoruz. Fransa'da terör hadisleri meydana geldiğinde devlet, millet olarak orada meydana gelen olayları kınıyor ve lanetliyorsak, aynı anlayışı Fransa'dan beklemenin de hakkımız olduğunu düşünüyoruz.' diye konuştu.

Türkiye'de terör olayları olunca Fransa'nın bu olayları kınamak yerine teröristlere çanak tuttuğunu söyleyen Sözen, 'Fransa'yı ve teröre çanak tutan diğer Avrupa ülkelerini, bu iki yüzlü tutumlarından dolayı nefret ve şiddetle kınıyoruz.' dedi.

- 'Siz teröristleri koruduğunuz için elinize kan bulaşmıştır'

Sözen, şunları kaydetti:

'Masum dediğiniz PKK'lılar, tek suçu halkımıza hizmet etmek olan kaymakamımızı şehit etti. Haydi yiğitseniz, haydi dürüstseniz, haydi delikanlıysanız, sesinizi çıkarsanıza. Siz teröristleri koruduğunuz için elinize kan bulaşmıştır. Unutulmamalıdır ki, teröristi koruyan, kollayan, destekleyen her kişi ve ülke, o teröristin işlediği cinayetlerin de ortağıdır. Bizden teröristlere ve onların destekçilerine yol vermemizi isteyenlerin gerçek niyeti, milletimizin birliğini bozmak, vatanımızın bütünlüğünü parçalamak, devletimizi yıkmaktır.'

Basın açıklamasının ardından Sözen ve beraberindekiler, Fransa Büyükelçiliği giriş kapısına siyah çelenk bıraktı.

Bu sırada gruptan bazı kişilerce, elçilik binasına yumurta atıldı. Çevik kuvvet ekipleri, araya girerek gruptakilerin yumurta atmasını engelledi.
Kaynak: AA