Savaş Mağduru Ali Okula Gidebilmek İçin Protez Bacak İstiyor

Suriye’de uçaktan atılan bombayla sağ bacağını kaybeden 12 yaşındaki Ali İsdfarec, okula gidebilmek için protez bacak istiyor.

Savaş Mağduru Ali Okula Gidebilmek İçin Protez Bacak İstiyor
Suriye’nin doğusundaki Deyr ez-Zor kentinde Esad rejimi ve müttefikleri ile DAEŞ terör örgütü arasında çıkan çatışmadan kaçan 12 yaşındaki Ali İsdfarec ve ailesi, 2 hafta önce Antalya’ya geldi. Suriyeli aile, Kızılarık Mahallesi’nde yerleştikleri gecekonduda yaşam mücadelesi veriyor. Savaştan önce çok güzel bir hayatları olduğunu anlatan Ali, “Suriye’de 7 ay önce evimize bomba düştü. Annem omzundan yaralandı, iki kardeşimin ayağı aksıyor, ben sağ bacağımı kaybettim. Suriye’de Deyr ez-Zor’da yaşıyorduk. 2 hafta önce DAEŞ’ten kaçıp Türkiye’ye geldik. Biz 6 kardeşiz. Kardeşlerimden biri evli. Annem ve babam hasta olduğu için çalışamıyor” dedi.

Suriye’de 4 yıl okula gittiğini ifade eden Ali, Türkiye’ye gelince okulunu yarıda bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

Ailesinin geçimini sağlayabilmek için iki kardeşi ile birlikte çöplerden karton ve plastik toplayan Ali, yaşıtları ile birlikte okula gitmek, oyun oynamak istediğini belirtti.

“Protez bacağım olursa okula giderim”

Sağ bacağı olmadığı için çalışırken zorluklar yaşadığını belirten Ali, “Doktorlar kaybettiğim bacağımın yerine protez bacak takılabileceğini söyledi.

Protez bacak istiyorum. Tek bacağım olmadığı için çekiniyorum. Protez bacağım olursa okula giderim” diye konuştu.

Maddi durumları olmadığı için protez bacak ameliyatı yaptıramadıklarını söyleyen Ali, yetkililerden yardım istedi.
Kaynak: İHA