Şanlıurfa Valisi Tuna Esnafla Bir Araya Geldi

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, tarihi hanlar bölgesinde esnafın geleneksel olarak her Cuma sabahı gerçekleştirdiği Ahilik Duası’na katılarak esnafla dua etti.

Şanlıurfa Valisi Tuna Esnafla Bir Araya Geldi
Şanlıurfa’da geleneksel olarak haftanın her Cuma sabahı tarihi hanlar bölgesindeki tüm esnafın katılımıyla ahilik duası yapılıyor. Bu haftaki duaya Vali Güngör Azim Tuna da katıldı.

Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Başkanı Şefik Bakır tarafından karşılanan Vali Tuna, çarşı esnafıyla birlikte saf tutarak, çarşı esnafı tarafından okunan ahilik duasına eşlik etti. Duanın ardından esnafla tokalaşıp bol kazançlar dileğinde bulunan Vali Tuna, daha sonra esnaflarla birlikte çay içip sohbet etti. Tarihi Hanlar bölgesindeki bakırcı ve demircileri de gezen Vali Tuna, ateşte közlenmiş demiri orak üzerinde çekiçle dövdü.

Ülke genelinde esnafın işlerinin bol olmadığı bir dönemden geçildiğini belirten Tuna, "Temennimiz esnafımızın işlerinin açılmasıdır. Biz de bu kapsamda esnafımızı ziyaret ederek, sıkıntılarını yerinde dinledik. Yapabileceğimizi yapacağız, diğerlerini de ileterek çözümler bulmaya çalışacağız. Tüm esnafımıza ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA