Orman Mühendisleri Odası Batı Akdeniz Şubesi'nden TMMOB Başkanına İstifa Çağrısı

Orman Mühendisleri Odası Batı Akdeniz Şubesi, Türkiye Makine Mühendisleri Odası (TMMOB) Başkanı Emin Koramaz’ın HDP’li bazı milletvekillerinin tutuklanmasına yönelik söylediği, “HDP milletvekillerinin gözaltına alınması kabul edilemez. Bu operasyon; eşit yurttaşlık temelinde, barış içinde, bir arada yaşama umudumuza yapılmış bir darbedir” sözlerine tepki gösterdi.

Orman Mühendisleri Odası Batı Akdeniz Şubesi'nden TMMOB Başkanına İstifa Çağrısı
Orman Mühendisleri Odası Batı Akdeniz Şube Başkanı Hüseyin Özdoğan,Türkiye Makine Mühendisleri Odası (TMMOB) Başkanı Emin Koramaz’ın HDP’li bazı milletvekillerinin tutuklanmasına yönelik 4 Kasım’da söylediği sözleri nedeni ile bir açıklama yaparak tepki gösterdi. Şube Başkanı Hüseyin Özdoğan tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Orman Mühendisleri Odası Genel Merkezi ve Orman Mühendisleri Odası Batı Akdeniz Şubesi olarak bağlısı bulunduğumuz TMMOB Başkanı, 4 Kasım 2016 tarihli yaptığı basın açıklamasında “HDP milletvekillerinin gözaltına alınması kabul edilemez. Bu operasyon; eşit yurttaşlık temelinde, barış içinde, bir arada yaşama umudumuza yapılmış bir darbedir. Gözaltına alınan HDP milletvekilleri derhal serbest bırakılmalıdır” diyerek, büyük bir skandala imza atmıştır."

"TMMOB Başkanı Emin Koramaz derhal istifa etmelidir"

Yapılan açıklamaya Orman Mühendisleri Odası Batı Akdeniz Şubesi olarak kabul etmediklerini ifade eden Özdoğan açıklamasında, "Bu açıklamayı esefle kınıyoruz. Yaptığı basın açıklamasıyla Türk Mühendis ve Mimarlarını temsil etmediği ortaya çıkan TMMOB Başkanı Emin Koramaz derhal istifa etmelidir. Bu şuurla, terör destekçisi TMMOB Başkanına karşı tüm Mühendis ve Mimarları birlik olmaya,vatan sevgisini daha gür bir şekilde haykırmaya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA