MOSB'de Engelliler İçin İş Yeri

Manisa Valisi Güvençer: 'Türkiye'de ilk ve tek olmak üzere Manisa Organize Sanayi Bölgesi engelli bireylerin sorunlarına eğilerek bir yapı inşa etti'.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (MOSB) engelli bireylerin sorunlarına eğilerek bir iş yeri hazırladığını söyledi.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile engellilere yönelik hazırlanan iş yerini gezen Vali Güvençer, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli bireylerin hem fiziksel hem sosyal aktivitelere dahil olması gerektiğini belirtti.

Manisa'da da engellilere yönelik çalışmalar gerçekleştirildiğini söyleyen Güvençer, 'Türkiye'de ilk ve tek olmak üzere MOSB, engelli bireylerin sorunlarına eğilerek bir yapı inşa etti. Bu yapının bir bölümü yakın zamanda mevzuatımıza giren korumalı iş yeri, yani engelli bireylerin özel şartlarda üretime katılacakları, emeklerini değerlendirecekleri ve karşılığında da ücret alabilecekleri iş yeri statüsünde.' dedi.

İş yerinde toplam 12 atölye bulunduğunu belirten Güvençer, atölyelerin her birinde 10 zihinsel engellinin çalışacağını dile getirdi.

Toplam 120 engelli bireyin korumalı iş yeri statüsünde, devletin denetimi ve gözetimi altında şartlara uygun şekilde çalışabileceğini ve ücret alabileceğini vurgu yapan Vali Güvençer, şunları kaydetti:

'Aynı zamanda bu iş yeri engelli bireylerimizin geçici olarak barınabileceği bir merkez olacak. Bu müesseseye bir isim verebilme, bir statü kazandırma konusunda bazı engeller var. Mevzuat değişikliği gerekiyor. Valiliğimizin ve MOSB'nin ortak çabalarıyla mevzuat değiştirilinceye kadar kolaylaştırıcı müdahale ile bu iş yeri çalışmaya başlayacak.'

MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek de öncü bir çalışma gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ve en kısa sürede iş yerini hizmete açacaklarını söyledi.

İş yerindeki 12 atölye için ilk başvuruyu yapan TELESET Fabrikası Genel Müdürü Beyhan Yorgancı da, 'Normal bir işçinin sahip olduğu bütün haklara sahip olacaklar. Yapılacak işler ise daha basit, riskli olmayan, elle yapılan, ek bir aparat kullanmaya ihtiyaç duyulmayan işler olacak.' dedi.
Kaynak: AA