Minibüsçülerin Okul Müdürünü Darp Etmesi

EğitimBirSen üyeleri, öğretmeler ve öğrenciler, Mehmet İhsan Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü ile bir öğrencinin minibüsçülerce darp edilmesini protesto etti.

Eğitim-Bir-Sen üyeleri, öğretmeler ve öğrenciler, Cevizlibağ'daki Mehmet İhsan Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü ile bir öğrencinin minibüs şoförleri tarafından darp edilmesini protesto etti.

Minibüs şoförlerince darp edilen okul müdürü ve bir öğrenciye destek olmak için sendika üyeleri, öğretmenler ile öğrenciler okul bahçesinde toplandı.

Ellerinde, 'Minibüsçü terörüne hayır', 'Öğretmenime dokunma', 'Okul kapısı minibüs durağı değildir', 'Öğretmen şiddetine hayır', 'Okulumuzda güvende olmak istiyoruz' yazılı döviz açan öğrencilerle 'Eğitimcilere yapılan şiddet cezasız kalmasın' yazılı pankart açan sendika üyeleri okulun önüne yürüdü.

Burada açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Çetinkaya, Türkiye'de eğitimcilere yönelik şiddet olaylarının her geçen gün arttığını dile getirdi.

'Sınıfların akıllı tahtayla, öğrencilerin tablet bilgisayarla buluşturulduğu ülkemizde, geleceğimiz olan çocuklara bilgi, beceri ve değer kazandıran öğretmenlere reva görülen muamele oldukça vahim bir durumdur.' diyen Çetinkaya, son haftalarda Zeytinburnu'nda 2 okulda eğitim çalışanlarının şiddete maruz kaldığını ifade etti.

Çetinkaya, 'Altı okulun ve bir kız öğrenci yurdunun bulunduğu bölgede, kural tanımaz şekilde trafik güvenliğini tehlikeye atan, kendilerinden başka hiç kimseyi düşünmeyen, öğrenci, veli ve öğretmenlerin okula girişini engelleyen minibüsler, yol istediği için okul müdürüne önce hakaret etmiş, sonra da okul müdürü ve bir öğrenciye şiddet uygulamıştır.' dedi.

İsmail Çetinkaya, şiddetin önlenmesi için caydırıcı cezaların verilmesi gerektiği sözlerine ekledi.
Kaynak: AA