Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan'dan Büyük Çalışma

10 Kasım Atatürk’ü Anma günü ve Atatürk Haftası nedeniyle Marmaraereğlisi ilçesinde Türkmenli Yakuplu, Çeşmeli mahallelerinde muhtarlık binası önüne Atatürk Büstü konuldu. Yine ilçe merkezinde yeni açılan Anaokulu bahçesine de yeni bir Atatürk Büstü konularak Atatürk köşesi yapıldı.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan'dan Büyük Çalışma
Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ın talimatlarıyla, Marmaraereğlisi ilçesi genelinde bulunan tüm Atatürk büstlerinde bakım, onarım ve boyama çalışması yapıldı.

Belediye Başkanı İbrahim Uyan konu ile ilgili açıklamasında, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ‘ün ölümünün 78. Yılında Yakuplu, Çeşmeli ve Türkmenli mahallelerinde muhtarlık önlerinde yeni Atatürk Büstleri yerleştirerek Atatürk Köşesi oluşturduk. Yine ilçemizde Hacı Mehmet Söylemez Anaokulu 2016-2017 eğitim -öğretim yılında hizmete açıldı. Ancak okulumuzun Atatürk Büstü ve Atatürk Köşesi yoktu. Bu önemli hafta münasebetiyle okulumuzun, bu ihtiyacını da giderdik. Her noktadaki çalışmamızda Türk olmanın ve Atatürk gibi bir lidere sahip olmanın gururunu ve hazzını tekrar tekrar yaşadık. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e olan minnet ve şükran duygularımızı ne yapsak anlatamayız. Önemli olan gelecek nesillerin de bu duygu ve düşüncelerle yetişmesi. Bizler de bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirmekte devam edeceğiz. 10 Kasım Atatürk’ü Anma haftası nedeniyle bu çalışmaların daha etkili olacağını düşündük ve yerine getirdik" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA