Malta'daki Libya Diyalog Görüşmeleri

BM gözetiminde Malta'da gerçekleştirilen Libya diyalog görüşmelerinde tarafların bazı konularda uzlaşı sağladığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde Malta'da gerçekleştirilen Libya diyalog görüşmelerinde tarafların bazı konularda uzlaşı sağladığı bildirildi.

AA muhabirine başkent Valletta'da dün başlayan Libya diyalog görüşmeleri hakkında bilgi veren siyasi diyalog komitesi üyesi Cemal Aşur, taraflar arasında yürütülen diyalog görüşmelerinin, olumlu bir ortamda devam ettiğini belirterek, 'Bazı konularda uzlaşı sağlandı. Bu akşam ilerleyen saatlerde bunların ne olduğu açıklanır.' dedi.

Yapılacak açıklama kapsamında uluslararası toplumdan, tüm detaylarıyla Libya Siyasi Anlaşması'nın desteklenmesi, Libya'da çatışan bazı taraflara bölgesel desteğin durdurulması gibi taleplerde bulunulacağını ifade eden Aşur, açıklamada ayrıca Libyalı taraflara siyasi anlaşmanın başarılı olma sorumluluğunun yükleneceğini kaydetti.

Aşur, Libyalılara hizmet veren kurumlar arasındaki koordineye destek olması için komite önerisinde de bulunulacağını aktardı.

Yıllardır siyasi bölünmüşlüğün yaşandığı Libya'da, geçen yıl Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde yapılan Suheyrat Anlaşması sonrası Fayiz es-Serrac başkanlığında Ulusal Mutabakat Hükümeti kurulsa da Abdullah es-Sini başkanlığındaki geçici hükümet Tobruk'ta, Halife Guveyl başkanlığındaki Ulusal Kurtuluş Hükümeti de Trablus'ta varlığını sürdürüyor.

Kaynak: AA