Kız Kaçırma Girişimine 'Otobüslü' Engelleme

Üsküdar'da özel halk otobüsü şoförü, aracıyla bir otomobilin önünü keserek, kız kaçırma girişimini engelledi Şoför Aziz Koç: 'Yolculara, 'Arkadaşlar, biraz acele edin, kızı kaçırıyorlar' dedim. Duraktan yolcuları aldıktan sonra otomobilin önünü kestim'

Üsküdar'da kullandığı özel halk otobüsüyle bir otomobilin önünü kesen şoför, kız kaçırma girişimine engel oldu.

14R Rasathane-Kadıköy hattında çalışan ve şahit olduğu kız kaçırma girişimini yolcuların da desteğiyle engelleyen Aziz Koç, yaşadıklarını gazetecilere anlattı.

Akşam saat 18.00-19.00 sıralarında Çamlıca İlköğretim Durağı'ndan yolcu aldığını aktaran Koç, 'O sırada iki genç, bir kızı park halindeki beyaz araca zorla bindirmeye çalışıyordu. Olay bizim yaklaşık 10 metre uzağımızda gerçekleşiyordu. Yolculara 'Arkadaşlar, biraz acele edin, kızı kaçırıyorlar' dedim. Duraktan yolcuları aldıktan sonra otomobilin önünü kestim.' diye konuştu.

Daha sonra yolcuların inmesi için kapıları açtığını söyleyen Koç, zorla arabaya bindirilen kızın bulunduğu tarafa yöneldiğini kaydetti.

Koç, arabanın kapısını açtığı anda gençlerden birinin 'Ben bu kızı seviyorum. Abi yandım. Babası kızı vermiyor.' dediğini aktaran Koç, o esnada genç kızın araçtan çıkarak kaçtığını ifade etti.

Şoför Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Tekrar otobüse geldim ve 'Polis var mı?' diye sordum. Birisi çıktı ve ekipleri aradı. Bir süre ekip bekledik. O sırada arabanın şoförü kaçtı. Kızı kaçıranlardan birisi gözden kayboldu ama birkaç dakika sonra geri geldi. 'Böyle kız kaçırılmaz ki' dedim. Kız 'imdat' diye bağırıyordu. Gönlü olan kız arabaya biner gider. Bir süre sonra polis ekipleri geldi ve gençleri onlara teslim ettik. Sonrasında da yolumuza devam ettik.'

Koç, vatandaşların kız kaçırma girişimine tepki gösterdiğini vurgulayarak, olay sonrasında kendisi için 'Helal olsun' tezahüratında bulunulduğunu söyledi.
Kaynak: AA