Keçiören Belediyesi'de Atık Pil Eğitimi

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Atık pilleri atık pil toplama kutularına atalım ve çevre konusundaki duyarlılığımızı lütfen devam ettirelim" dedi.

Keçiören Belediyesi'de Atık Pil Eğitimi
Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen ’Atık Pil Toplanması ve Bertarafı Eğitimi’ne Keçiören’deki okullarda görev yapan öğretmenler katıldı.

Keçiören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve TAP’ın (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) Yunus Emre Kültür Merkezi’nde ortaklaşa düzenlediği eğitimle, eğitimcilere ’Atık Pil Nedir?, Atık Pillere Ne Yapılmalıdır?, Atık Piller Nasıl ve Nerelerden Toplanmaktadır? ve Atık Pillerin Bertarafı Nasıl Yapılır?’ konularında eğitim verildi.

Eğitimle öğretmenlerden toprağa karışarak yer altı sularını, toprağı ve doğayı zehirleyen pillerin toplanması için öğrencileri bilinçlendirmeleri istenirken, atık pil toplama kutusu ve eğitim CD’si de dağıtılarak çevre konusundaki duyarlılığın gelecek nesillere aşılanması gerekliliği üzerinde de duruldu.

Göreve geldiklerinden bu yana atık pil toplama kutuları ve kampanyalarla 3 bin kilograma yakın atık pil topladıklarına dikkat çeken Ak ise "Atık pillerin çevreye verdiği zararı hatırlatmak ve özellikle çocuklarımızı geri dönüşüme teşvik etmek istiyoruz. Atık pilleri atık pil toplama kutularına atalım ve çevre konusundaki duyarlılığımızı lütfen devam ettirelim" diye konuştu.

Kaynak: İHA