Kanseri Yendi, Kendi İşinin Patronu Oldu

Sakarya ve Konya'da iki kez evi yanan, sonrasında meme kanserine yakalanan Gülbeyaz Togay, yaşadığı olumsuzluklara aldırış etmeden verdiği mücadelenin ardından kurduğu konfeksiyon atölyesinin başına geçti Togay: 'Hastalığımda her zaman neşem yerindeydi. Yeri geldi tek başıma gittim hastaneye. 'Aman kanser oldum, aman yatacağım aman öldüm' demedim. Kanser hastalığına çiçek adını taktım' 'Başlangıçta 2 makinem vardı, şimdi 18 makinem, 17 elemanım var. İnşallah 50 kişiye kadar çalıştırmayı düşünüyorum'

EMRE AYVAZ - UĞUR SUBAŞI - Sakarya'da yaşayan ve yakalandığı kanser hastalığını yenen iki çocuk annesi Gülbeyaz Togay, hayatındaki birçok olumsuzluğa rağmen verdiği mücadelenin sonunda kendi işinin patronu oldu.

Eşi Kadir Togay ile Ferizli ilçesinde 8 yıl önce küçük bir terzi dükkanı açan, bu süreçte Sakarya ve Konya'daki iki evi yanan 41 yaşındaki Gülbeyaz Togay, bir süre sonra meme kanserine yakalandı.

Togay, yakınlarının da desteğiyle pes etmeyerek verdiği mücadeleyle Söğütlü ilçesinde bir konfeksiyon atölyesinin sahibi oldu.

Atölyesinde 17 çalışanıyla işlediği kumaşları piyasaya süren Togay, çalışan sayısını 50'ye çıkarmayı hedefliyor.

Togay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1994 yılında bir konfeksiyon atölyesinde muhasebeci olarak işe başladığını söyledi.

Eşiyle bu atölyede tanıştığını ve evlendiklerini belirten Togay, daha sonra İstanbul'a taşındıklarını anlattı.

Togay, İstanbul'da çalışırken 1999'da Marmara depremini yaşadıklarını ve ardından tekrar Sakarya'ya taşındıklarını, fakat eşyalarını getirmediklerini ifade ederek, 'Ablamlar Konya'ya taşındı biz de onlarla gittik ve bir ev kiraladık. O zaman bir oğlum vardı, bir oğlum daha oldu. Orada da yine konfeksiyonla uğraştık.' diye konuştu.

Büyük oğlu 3 yaşındayken Konya'daki evinin yandığını, düzeninin bozulduğunu ve tekrar Sakarya'nın Ferizli ilçesine taşındıklarını dile getiren Togay, şöyle devam etti:

'Burada kadın giyimi üzerine kendi terzi dükkanımızı açtık. Eşimle beraber 8 sene o terzi dükkanını işlettik. Bu zaman zarfında Ferizli'de oturduğum ev de yandı. Aynı talihsizliği tekrardan yaşadım. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk ile komşularımın yardımıyla bir ev yapmaya başlamıştım ki meme kanserine yakalandım. Ailemle ve işimle ilgilenemedim, yoğun bir tedavi gördüm. Kemoterapi, radyoterapi aldım. Birer sene arayla iki ameliyat geçirdim. 5 sene boyunca bu tedaviyle uğraşınca, iş yerimizi kapatmak zorunda kaldık. Eşim 2 sene konfeksiyon atölyesinde çalıştı. Ben de o arada geçici olarak belediyeye işe girdim, çalıştım.'

- Kardeşinin desteğiyle iş kurdu

Togay, iyileşmeye başlayınca, erkek kardeşinin verdiği maddi destekle Söğütlü'de şu an çalıştıkları atölyeyi açtıklarını dile getirdi. Togay, 'Burada bayan arkadaşlarla çalışıyoruz. 17 çalışanımız var şu an. İyi gidiyoruz, ileride iyi işler düşünüyoruz. İnşallah burası 50 kişiye kadar yükselecek, ama ileride, 5-6 ay sonra daha farklı, daha büyük bir iş düşünüyorum. Onun da çalışmalarına başladım.' dedi.

- 'Eşim bana çok destek çıktı'

Togay, eşinin ilkokuldan itibaren konfeksiyonla uğraştığını, kendisinin de onun yanında çalışa çalışa işi öğrendiğini, eşinin kendisine çok destek verdiğini söyledi.

Terzi dükkanını açtıklarında 2 makinelerinin olduğunu anlatan Togay, şunları kaydetti:

'Şimdi 18 makinem var, 17 elemanım var. İnşallah 50 kişiye kadar düşünüyorum. Çok parada gözüm yok. Burada aile ortamında çalışıyoruz. Hastalığımda her zaman neşem yerindeydi. Yeri geldi tek başıma gittim hastaneye. 'Aman kanser oldum, aman yatacağım aman öldüm.' demedim. Kanser hastalığına çiçek adını taktım. Hastalık Allah'tan gelen bir şey. Gelene de razıyız, ama ben hastayım diye kenarda oturmak istemedim, kendimi de hiç öyle görmedim.'

Kaynak: AA