Hitit Üniversitesi Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Hitit Üniversitesi’nin kuruluşunun 10. yılı nedeniyle hatıra ormanı oluşturuldu.

Hitit Üniversitesi Hatıra Ormanı Oluşturuldu
Kuruçay Köyü mevkiinde oluşturulan hatıra ormanına törenle fidan dikimi gerçekleştirildi.

Fidan dikme törenine AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Hitit Üniversite Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Orman İşletme Müdürü Orhan Çatalçam, senato üyeleri, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitenin son altı yılda çok iyi bir noktaya geldiğini belirterek, üniversitenin altı yılda güzel bir noktaya geldiğini söyledi.

Hitit Üniversitesi olarak tüm paydaşlarıyla güzel bir işbirliklerine imza attıklarını dile getiren Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bundan sonra toplumun bütün kesimleriyle daha güzel çalışmalara imza atacaklarını ifade ettiler.

240 bin dekarlık bir alana 1.5 milyon fidan dikeceklerini söyleyen Orman İşletme Müdürü Orhan Çatalçam da, Kuruçay mevkiinde ise yaklaşık 500 dönümlük bir alana 65 bin fidan dikeceklerini açıkladı.

Buradan üniversiteye 35 dönümlük bir alan tahsis ettiklerini dile getiren Çatalcam, bu alanda da 3 bin 500 adet fidanın toprakla buluşturulacağını söyledi.



AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile birlikte üniversitenin şehirle bütünleştiğine dikkat çekerek, “Rektörümüzle birlikte güzel bir takım ruhu yakaladık. Üniversite bu süreçte sanayimizle, şehirle bütünleşti. Kuzey ve Güney olmak üzere iki kampüs oluşturmaya başladık. Nasip olursa önümüzdeki yılın sonunda Kuzey kampüsümüzde bitecek. Ödenek sorunumuz yok. İddiamız şu sağlıkta nasıl Çorum’u cazibe merkezi yapmaya başladıysak, önümüzdeki 6 yıllık süre içerisinde üniversiteyi cazibe merkezi yapacağız” dedi.

HDP’li milletvekillerine yapılan operasyonlara da değinen Milletvekili Ceylan, “Her parti kendinden mesuldür. Kimse kimsenin ağbeyliğini yapmasın. Seçimle gelen seçimle gider. Fakat terör örgütünü desteklerseniz bunun da cezasına katlanacaksınız. Neyle gelirsen gel. Bunun adı demokrasi değildir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA