Haiti Gıda Kriziyle Karşı Karşıya

Geçici Devlet Başkanı Pivert, uluslararası toplumun Matthew Kasırgası'nın vurduğu Haiti'ye yardım taahhütlerini yerine getiremediğini ve ülkesinin gıda kriziyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Haiti'nin geçici Devlet Başkanı Jocelerme Privert, Matthew Kasırgası'nın vurduğu ülkesinin 'büyük bir gıda krizi' tehdidiyle karşı karşıya olduğunu duyurdu.

BBC'nin haberine göre Privert, eylül ayının son günleri ve ekimin ilk günlerinde ülkeyi vuran kasırganın yol açtığı zararın Haiti'nin milli gelirine denk olduğunu söyledi.

Uluslararası toplumun yardım vaatlerini yerine getirmekte yavaş kaldığını belirten Privert, 'Haiti halkının uluslararası yardımların ulaştırılamaması nedeniyle öldüğünü görmek istemiyorum.' dedi.

Matthew Kasırgası'nın yok ettiği ekinlerin yerine yenilerinin ekilmesi gerektiğini ifade eden geçici Devlet Başkanı Privert, aksi takdirde ülkede durumun daha da kötüleşeceği uyarısında bulundu.

'3-4 ay içinde tarımı yeniden yoluna koymayı başaramazsak kendimizi büyük bir gıda kriziyle karşı karşıya buluruz.' ifadesini kullanan Privert, ülkesinde yetersiz beslenme sorununun her geçen gün daha da arttığını kaydetti.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Haiti'de 750 bin kişiye yardım ulaştırılması için 119 milyon dolarlık acil insani yardım çağrısında bulunmuştu. OCHA, en az 900 kişinin hayatını kaybettiği ve 11 milyonluk nüfusun yarısının kasırgadan etkilendiği Haiti için rapor yayımlayarak dünya ülkelerini yardıma davet etmişti.

Kaynak: AA