Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar Şırnak'ta

Orgeneral Akar, kuvvet komutanlarıyla terörle mücadelenin sürdüğü Şırnak ve Cizre'deki askeri birlikleri ziyaret etti Bölgedeki komutanlarla durum değerlendirmesi yapan Orgeneral Akar, telekonferans aracılığıyla terörle mücadele, Fırat Kalkanı Harekatı, Telafer ve Musul'da yaşanan gelişmelere ilişkin son bilgileri aldı, gerekli emirleri verdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanlarıyla terörle mücadelenin sürdüğü Şırnak'taki askeri birlikleri ziyaret ederek, denetlemelerde bulundu.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Orgeneral Akar, beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile Şırnak'ın Silopi ilçesinin ardından Cizre ilçesine geçerek, terörle mücadelenin sürdüğü bölgedeki birlikleri denetledi.

Akar, Cizre'de görev yapan personelle bir araya geldi. Orgeneral Akar, büyük özveri ve cesaret örneği göstererek, terörle mücadele harekatı, hudut güvenliği ve kaçakçılıkla mücadele görevlerini başarıyla yerine getiren personeli kutladı.

Orgeneral Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline, gösterdikleri üstün disiplin anlayışı ve gayretten dolayı Türk milletinin kendilerine minnettar olduğunu ifade etti.

Daha sonra 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı Harekat Merkezi'nde durum değerlendirmesine katılan Orgeneral Akar, bölgedeki son gelişmelere ilişkin bilgi aldı. Telekonferans aracılığıyla bölgedeki komutanlara bağlanan Orgeneral Akar, terörle mücadele ve Fırat Kalkanı Harekatı dahil Suriye'deki, Telafer ve Musul dahil Irak'taki son gelişmeleri birlikte değerlendirerek, gerekli emirleri verdi.

- Terörle mücadelede kararlılık vurgusu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, 26 Ağustos'ta bölücü terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonucu 11 polisin şehit olduğu, 75 polisin yaralandığı Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğini de ziyaret etti.

Orgeneral Akar, beraberindeki kuvvet komutanlarıyla şehit polislerin anısına saldırının düzenlendiği yere kırmızı karanfil bıraktı.

Asker, polis, korucu ve tüm güvenlik güçlerinin yakın iş birliği içinde sürdürdüğü terör mücadelenin sonuna kadar kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Orgeneral Akar, ihanet içinde bulunan teröristlerin mutlaka cezalandırılacağını, bu ihanetin devletin kararlı mücadelesi, güvenlik güçlerinin de büyük emek ve gayretleri sayesinde boşa çıkarıldığını ve çıkarılacağını belirtti.

Vazifesinin gereğini yapma konusunda tereddüt etmeksizin ileri atılan ve inançla şehadet şerbeti içen şehitleri rahmetle andığını ifade eden Akar, şehitlerin aileleri ve mesai arkadaşlarına sabır, gazilere de acil şifa diledi.
Kaynak: AA