'Çocuklar Bizim Yarınlarımız' Projesi Çocukların Yüzünü Güldürdü

Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Çocuklar Bizim Yarınlarımız” adlı SODES projesi ile çocuklar tarihi, kültürel mekanları gezdi.

'Çocuklar Bizim Yarınlarımız' Projesi Çocukların Yüzünü Güldürdü
Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Adıyaman Valiliği tarafından koordinasyonu sağlanan Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Çocuklar Bizim Yarınlarımız” projesi ile koruma ve bakım altında bulunan, engelli, şehit ve gazi yakını, ekonomik durumu yetersiz, Çocuk Hakları Komitesine üye olan çocuklar geziye katıldı.

Adıyaman’dan 80 çocuk Gaziantep Havalimanından Ankara’ya hareket ettiler. Şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek, Ankara’dan hızlı tren ile Konya’ya geçtiler. Burada Mevlana Hazretleri ve çeşitli tarihi mekanları gezdikten sonra karayolu ile Bursa’ya geçildi. Bursa’da çeşitli tarihi ve kültürel mekanları gezen çocuklar daha sonra Çanakkale’ye ulaştı. Feribot ile Gelibolu Yarım Adasına geçen çocuklar şehitlikleri ve Çanakkale Savaşlarının yapıldığı tarihi yerleri görme ve tarihi yerinde öğrenme fırsatı elde etti.

Dört gün boyunca Turizm Bakanlığı kokartlı iki rehber eşliğinde tarihi ve kültürel mekanları gezen çocuklar oldukça keyifli ve öğretici bir geziye katıldılar.

Proje Koordinatörü Zeynel Abidin Şenlik, “SODES Projesi kapsamında 80 çocuğumuz ile kültür, sanat, coğrafya gezisi düzenleyerek ülkemizin önemli şehirlerini gezip, görme ve buradaki tarihi ve kültürel mekanları çocuklarımıza bizzat göstererek, yaşatarak öğretmek istedik. Çocuklarımıza havayolu, demiryolu, karayolu ve denizyolu ile seyahat edebilme imkanı buldu. Gezdiğimiz şehirlerin farklı lezzetlerini tatmalarını sağlandı. Çok güzel, eğlenceli ve oldukça keyifli bir gezi oldu. İnşallah bundan sonraki süreçte de aynı şekilde gezilerimiz devam edecektir. Bizlere bu imkanları sağlayan herkese sonsuz teşekkürler. Çocuklar bizim her şeyimiz, yarınlarımız, her şey onların mutluluğu içindir” dedi.

Kaynak: İHA