Cami Temel Atma Töreni

Doğanşehir ilçesi Sürgü Mahallesinde yapılacak olan Çarşı Cami'sinin temeli atıldı.

Malatya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, temel atma törenine Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İlçe Kaymakamı Memiş İnan, İlçe Belediye Başkanı Vahap Küçük, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin, İl Müftü Yardımcısı Hacı Mustafa Kılınç, İlçe Müftüsü Hüseyin Bayrak ve vatandaşlar katıldı.

Vali Toprak, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, caminin ülkeye ve millete hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Dün Mardin Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün kendisine yönelik hain saldırı dolayısıyla yaralandığını ve bu sabah kendisinin şehit olduğu haberini aldıklarını hatırlatan Toprak, şunları ifade etti:

'Üzüldük, ülke olarak üzüldük, Allah ülkemize, milletimize, ailesine, tüm yakınlarına ve camiamıza sabırlar versin. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun diyorum. Şehadete eren kardeşimize rahmet dilerken bugün burada hayırlı bir iş gerçekleştiriyoruz. Bu güzel camimizin inşallah temelini atıp en kısa zamanda da tamamlayarak güzelliklerle birlikte açılışını gerçekleştirmiş oluruz.

Camiler ibadet yerleri, dini inanış yerlerinin esas görevi insanlar arasındaki birliği, beraberliği, sevgiyi, kardeşliği ortaya çıkabilmektedir. Allah'ın bir kul olarak yarattığı ve kendisine döndüğümüzde, yöneliş yaptığımızda ki o imtihanı güzel bir şekilde verebilmemize imkan sağlayan o güzellikleri bu gibi yerlerde yaşatabilmektir, buradan bu güzel meseleyi topluma yansıtabilmektir.'

Vali Toprak sözlerini şöyle sürdürdü:

'Allah'a karşı kulluk vazifemizi camilerimiz de, ibadet yerlerimiz de yerine getirirken camilerimiz, ibadet yerlerimiz diğer taraftan da oradan aldığımız özelliklerle birlikte inanışımızın ve o güzel manevi değerlerimizin atmosferiyle çocuklarımızı, gençlerimizi, ailelerimizi birbirine saygı duyan, sevgi duyan, merhametli, vicdanlı, ahlaklı, toplumun değerleriyle değerlenen, ülkesini, milletini, ülkesinin bekasını seven ve bunu gerçekleştiren insanların yetişmesine katkı sağlayan mekanlar olsun.'

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Bayrak'ın okuduğu duanın adından caminin temeli atıldı.

Kaynak: AA