Bursa'daki Trafik Kazası Davası

Trafik kazasında bir kişinin ölümü ve 3 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan sanık hakkında 3 ila 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Bursa'da, trafik kazasında bir kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan sanık hakkında 3 ila 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ramazan Pekteş (30) ve ölen Orçun Aşır'ın (22) yakınları ile tarafların avukatları katıldı.

'Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme neden olmak' suçundan hakkında dava açılan yüksek lisans öğrencisi sanık Pekteş, savunmasında, olay sırasında alkollü olduğunu kabul etti.

Sanık Pekteş, 'Alkollüydüm ama kaza yolun kaygan olması sonucu meydana gelmiştir.' ifadesini kullandı.

İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelen raporda da sanığın asli, yaralıların tali kusurlu olduğu belirtildi.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında sanık hakkında 3 ila 15 yıla kadar hapis cezası istedi.

Sanık avukatı ise 'Müvekkilim alkollü olmasına rağmen Uludağ'a çıkmıştır. Uludağ yolunda kullandığı otomobilde bulunan arkadaşlarıyla birlikte inmişler. Yağan yağmurun etkisiyle kayganlaşan yolda otomobil kontrolden çıkmış. Kaza alkolün etkisiyle meydana gelmemiştir. Müştekiler de şikayetçi değiller. Sanığın tahliyesini istiyorum.' dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek, karar için duruşmayı erteledi.

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 25 Mayıs'ta Ramazan Pekteş'in (30) kullandığı 16 FL 007 plakalı otomobil, Çekirge Caddesi'nde yol kenarındaki ağaca çarpmıştı. Sürücü Pekteş ile arkadaşları Selahaddin İsmailov (27), Orçun Aşir (22) ve Emirhan Yazıcı (25), otomobilde sıkışarak yaralanmıştı. Çekirge ve Muradiye devlet hastanelerine kaldırılan yaralılardan Orçun Aşir, müdahaleye rağmen kurtarılamamış, gözaltına alınan sürücü Pekteş tutuklanmıştı.
Kaynak: AA