Bosna Hersek Ve Hırvatistan'da Organize Suç Operasyonu

Eski İçişleri Bakanı Delimustafic'in de aralarında bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Bosna Hersek ve Hırvatistan'da sabah saatlerinde düzenlenen 'adalet' adı verilen operasyonda 60 adreste arama yapıldığı, çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Saraybosna Kantonu ile Bosna Hersek Federasyonu Polisinin birkaç aydır süren çalışmaları neticesinde düzenlenen operasyona, ülkedeki farklı polis birimleri ile İstihbarat ve Güvenlik Ajansının da destek verdiği öğrenildi.

Saraybosna Kanton Savcılığı Sözcüsü Azra Bavcic, yaptığı açıklamada, operasyon kapsamında çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığını belirterek, 'Bosna Hersek'in farklı bölgelerinde ve Hırvatistan'da 60 adreste aramalar sürüyor. Şüpheliler, organize suç, görevi kötüye kullanma, kara para aklama ve dolandırıcılıkla suçlanıyor.' ifadelerini kullandı.

Saraybosna'nın Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hadzibajric ise operasyon kapsamında belediyede de arama yapıldığını ve bir aktif belediye çalışanı ile emekli bir belediye çalışanının da gözaltına alındığını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, gözaltına alınanlar arasında savaş döneminde içişleri bakanlığı yapan Alija Delimustafic ile bir dönem merhum cumhurbaşkanı Aliya İzetbegovic'in korumalığını yapan Juso Skrijelj de bulunuyor.

Kaynak: AA