Borsa İstanbul'da Gong Girişimcilik İçin Çaldı

Borsa İstanbul Pazarlama ve Satış Müdürü Görgün: 'İlk yılda 250 üyeye ulaştık, geçen yıl da 370 üyeye ulaştık. Üye sayısı önemli bir başarı ama tek başına anlamı yok. Bugüne baktığımızda toplam 12 girişimcinin projesine, 30 milyon liralık finansman bulmasına aracılık ettik'

Borsa İstanbul Pazarlama ve Satış Müdürü Adnan Serhat Görgün, 'İlk yılda 250 üyeye ulaştık, geçen yıl da 370 üyeye ulaştık. Üye sayısı önemli bir başarı ama tek başına anlamı yok. Bugüne baktığımızda toplam 12 girişimcinin projesine, 30 milyon liralık finansman bulmasına aracılık ettik.' dedi.

Borsa İstanbul Özel Pazar'ın faaliyete başlamasının ikinci yıl dönümü kutlaması ve Global Girişimcilik Haftasının resmi açılışı, Borsa İstanbul'da gerçekleştirilen gong töreni ile yapıldı.

Törene Borsa İstanbul Pazarlama ve Satış Direktörü Adnan Serhat Görgün, Global Girişimcilik Network'ü Başkan Yardımcısı Büke Çuhadar, Pronet CEO'su ve Endeavor Yönetim Kurulu Üyesi Alp Saul, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ve Kauffmann Vakfı Araştırma ve Politikalar Başkan Yardımcısı Dane Stangler katıldı.​

Gong töreni sonrası yapılan açılışta konuşan Borsa İstanbul Pazarlama ve Satış Müdürü Görgün, yabancı yatırımcıların Türkiye'de yaşanan gelişmeler ve önümüzdeki dönemde borsanın beklentilerini merak ettiğini belirterek, önümüzdeki dönemin çok parlak olacağını söyledi.

İçinden geçilen süreci arınma ve temizlenme süreci olarak nitelendiren Görgün, şunları kaydetti:

'Türkiye tüm yaşananlara rağmen geçtiğimiz 60 çeyrektir istisnasız büyümeyi başardı. Borsamızdan örnek vermek gerekirse, bizim pay piyasamızın bir günlük işlem hacmi 1,5 milyar dolar. Bu işlem hacmi bizi Avrupa'nın 6'ncı büyük borsası yapıyor. Borçlanma araçlarında 15 milyar dolarımız var, bu bizi dünyanın 8'inci borsası yapıyor.

Borsada dolaşımda olan ürünlerimizin üçte ikisi yabancı yatırımcıda ve bu geçtiğimiz dönemde arttı. El frenimiz çekikken dahi bu performansı göstermişsek, önümüzdeki dönemde çok daha pozitif adımlar atabileceğiz. Bu başarıların sebebi, Türk iş dünyasının girişimci ruhu. Bu dinamizm bu ruh hali, bizi bugünlere getirdi, bundan sonra da geleceğe götürecek. Önümüzdeki döneme inançla bakmamız gerek.'

Önümüzdeki hafta başlayacak Global Girişimcilik Haftasına atıfta bulunan Görgün, bugün ikinci yıl dönümü kutlanan Borsa İstanbul Özel Pazar hakkında da bilgi verdi.

Özel Pazar'ı kendi açılarından bir girişimcilik olarak gördüklerini dile getiren Görgün, 'İlk yılda 250 üyeye ulaştık, geçen yıl da 370 üyeye ulaştık. Üye sayısı önemli bir başarı ama tek başına anlamı yok. Bugüne baktığımızda toplam 12 girişimcinin projesine, 30 milyon liralık finansman bulmasına aracılık ettik. Önemli bir başarı ama yeterli değil.' diye konuştu.
Kaynak: AA