Beyşehir'de Göl Kıyıları Sazlıklardan Temizleniyor

Sonbaharla birlikte Beyşehir Gölü kıyılarında istenmeyen bitki, ot ve saz gibi habitatın kesimine yönelik çalışmalara yeniden başlandı.

Beyşehir Belediyesi tarafından ilçe merkezindeki göl kıyı şeridinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden alınan izin çerçevesinde geçtiğimiz yıl başlatılan istenmeyen sucul bitki, ot, kamış ve sazların kesim çalışmaları sonbaharın gelmesi ile birlikte yeniden hız kazandı.

Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalarda kıyı şeridinde su seviyesinin düşmesine bağlı olarak suların çekildiği karasal kesimde yoğunlaşan bitki ve saz kesimi faaliyetleri ile insan boyunu aşan yükseklikte uzamış ot ve kamışlardan arındırılıyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, konuyla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe sakinlerinden gelen yoğun talep üzerine, geçtiğimiz yıl başlatılan kesim çalışmalarının bu yıl da devam ettiğini öyledi.

Başkan Özaltun sözlerini şöyle sürdürdü:

'Beyşehir Belediyesi olarak yaptığımız girişim üzerine Beyşehir Gölü'nün kıyılarında istenmeyen bu sucul bitkilerinin kesimi için izni aldık. Hatta, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzle imzaladığımız ortak kullanım protokolü kapsamında, ilçemize kesim çalışmalarında kullanılmak üzere bir sulak alan taşıtı da geldi. Şu anda, çalışmalar hem suların çekildiği karadan, hem de su yüzeyindeki kesimlerde devam ediyor.

Suların çekildiği alanda ekiplerimiz, daha çok motorlu tırpanlarla kesim yaparak çalışmalara insan gücü desteği verirken, sulak alan taşıtımız ise su yüzeyinde faaliyetlerini sürdürüyor. Kesimi yapılan sucul bitki ve sazlar daha sonra ise bölgeden arındırılıp uzaklaştırılıyor. Beyşehir ilçe merkezine kıyısı olan tüm kesimlerde benzer çalışmalar havalar müsaade ettiği sürece devam edecek. Yürütülen çalışmalarla Beyşehir Gölü kıyılarını tertemiz eski güzel günlerine kavuşturmak tek amacımız. Bu konuda vatandaşlarımızdan gelen olumlu tepkiler de ekiplerimizin ve bizlerin çalışma arzusu ve şevkini artırıyor.'

Kaynak: AA