Belediye Başkanı Saatcı'dan Gürün'e 'Panolu' Tepki

Büyükşehir Yasası gereği bazı kamu alanlarının Fethiye Belediyesinden alınarak Büyükşehir Belediyesine devredilmesini eleştiren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, ilçedeki 15 mahalleye Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu kıyaslayan ilan panosu astırdı.

Panolarda 'Aynı bölge, aynı parti, aynı yasa' başlığı altında Gürün ile Kocaoğlu'nun fotoğraflarıyla 'Bu da başkan, bu da başkan' yazısına yer verildi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün fotoğrafında, kendisinin daha önce söylediği, 'Yasa gereği Büyükşehire devredilmesi gereken tesisleri, hizmetleri devretmeyerek, bu süreçte Büyükşehir Belediyesini vatandaşla karşı karşıya getirmeye çalışan, tesislerin Büyükşehire devri halinde mağduriyet yaşanacağını iddia eden yöneticilerimiz var.' sözlerine yer verildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun fotoğrafından ise şu ifadeler yer aldı:

'(Belediyenin kendi imkanlarıyla Alaçatı'ya kazandırdığı bu mülkler üzerinde ne bir katkımız ne de hakkımız söz konusu) diyerek paylaştırma komisyonunda İzmir Büyükşehir Belediyesine devredilen yer altı otoparkı ile 100 milyon lira değerindeki 34 dükkanı Çeşme Belediyesi'ne iade etti.'

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığınca ilan panolarına ilişkin yapılan açıklamada ise mal paylaşımında Büyükşehir Yasasının gereğinin yapıldığı belirtildi.

Fethiye ilçesi 1. Karagözler Mahallesi'ndeki Fethiye İskelesi, mahkeme kararıyla Muğla Büyükşehir Belediyesine devredilmiş, Fethiye Belediye Başkanı Behcet Saatcı, iskelenin 1958'de dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar tarafından Fethiye Belediyesine verildiğini açıklamıştı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığından da bir açıklama yapılarak, devrin Büyükşehir Yasası kapsamında gerçekleştiği ifade edilmişti.

Kaynak: AA