Başkan Ataç, Philips CEO'su Rondolat İle Bir Araya Geldi

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Philips’in CEO’su Eric Rondolat ile İstanbul’da bir araya geldi.

Başkan Ataç, Philips CEO'su Rondolat İle Bir Araya Geldi
Tepebaşı Belediyesi ile dünyanın en önemli teknoloji firmalarından olan Philips arasında önceki aylarda imzalanan stratejik ortaklık anlaşmasından sonra önemli bir görüşme gerçekleştirildi.

Daha önce imzalanan teknolojik iş birliği anlaşmasından sonra ilk kez gerçekleşen tanışma toplantısında Türkiye’deki ilk akıllı kent örneği Tepebaşı Belediyesi’nin projeleri konuşuldu.

Burada konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç; Philips ile Tepebaşı Belediyesi arasında daha önce bir protokol imzalandığını hatırlatarak, "Bugün de Philips’in CEO’su Eric Rondolat ile bir araya geldik. 2013 yılında imza attığımız Başkanlar Sözleşmesi ile Tepebaşı’nda karbon salınımının yüzde 20 oranında düşürüleceği taahhüdünü vermiştik. Akıllı Kentler konusundaki ilerlememizin temelinde bu anlaşma vardı. Özellikle sokak ve cadde aydınlatmalarında artık belediyeler sorumlu. Artık tasarruflu aydınlatmalar konusunda karar verilmesi gerekiyor. Burada mevcut olan konutlar var, yeni yapılan konutlar ve ticari alanlar var ve tasarrufun sağlanması çok önemli. Burada amaç karşılıklı iyi niyet, sürdürülebilir ve verimli sonuçlar alabilmek. Philps ile yapılan anlaşma hiçbir maddi ve hukuki yükümlülük taşımıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA