Antalya'yı Tanıtma Çalışmaları

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: 'Kazandığımız tecrübeyle 2017 sezonuna daha iyi hazırlanıyoruz. Öyle görünüyor ki gelecek sene çok daha güzel bir çıkış gerçekleştireceğiz. 5 ülke ile başlattığımız tanıtım faaliyetlerini bu yıl 10 ülkeye genişleteceğiz'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizm sektörünün önde gelen isimleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle yürütülen tanıtım faaliyetlerinin çok önemli faydalarını gördüklerini belirterek, 'Kazandığımız tecrübeyle 2017 sezonuna daha iyi hazırlanıyoruz. Öyle görünüyor ki gelecek sene çok daha güzel bir çıkış gerçekleştireceğiz. 5 ülke ile başlattığımız tanıtım faaliyetlerini bu yıl 10 ülkeye genişleteceğiz.' dedi.

Türel, Alman turizm basını temsilcileri ile bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türel, Antalya tanıtım faaliyetleri çerçevesinde bu yıl Almanya medyası, tur operatörleri ve kanaat önderleriyle başlattıkları işbirliğinin güçlenerek devam ettiğini söyledi.

'Hiçbir zaman Antalya'ya inancımı, güvenimi kaybetmedim, hep en iyisi için gayret ettim.' diyen Türel, kentin özellikle Doğu Akdeniz'de yaşanan sıcak gelişmelere rağmen bu coğrafyada tam bir istikrar ve barış adası olduğunu vurguladı. Türel, dünyada birçok olumsuzluk yaşanırken G20, NATO Zirvesi, EXPO gibi çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarını hatırlattı.

Başlatılan tanıtım faaliyetleri ve gayretleri neticesinde Antalya'nın bu yıl Almanya'dan 2 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını, toplamda Türkiye'ye gelen Alman ziyaretçi sayısının 4 milyona yaklaştığını kaydeden Türel, 'Tüm algı operasyonuna, dezenformasyona ve tüm yanlış bilgilendirme kampanyalarına rağmen Alman dostlarımızla aramıza kimse girememiş. Birileri içeriden, birileri de dışarıdan çalıştılar fakat Antalya, en zor senesini geride bırakırken, geleceğe güvenle bakmaya devam ediyor.' diye konuştu.

Antalya'nın hem dış pazarda hem iç pazarda yeni tecrübeler kazandığını anlatan Türel, bu kazandıkları tecrübeyle 2017 sezonuna daha iyi hazırlandıklarını dile getirdi. Rusya ile charter seferlerine eylül ayında başlandığını ve bu kısa sürede 500 binden fazla Rus misafirlerinin olduğunu kaydeden Türel, gelecek sene bu pazarda çok daha güzel bir çıkış gerçekleştireceklerini ifade etti.

- 'Turizm barışa katkı sağlıyor'

Sadece ekonomik bir mesele olmayan turizmin ülkeler arasında siyasi, sosyal ve kültürel bağlar açısından da önemli olduğuna değinen Türel, şöyle devam etti:

'Turist bir ekonomiden ibaret değil. Sosyal ilişkilerin, arkadaşlığın, hoşgörünün ve demokrasinin güçlenmesi açısından en önemli faktör. Antalya'da yüzme havuzunun içinde, gerilim yaşayan iki ülke insanının barış içinde kulaç attığını görürsünüz. Bakarsanız bir İsrailli ile Filistinli su topu oynuyor. Bu barış faktörü ve sosyal gelişmeyi gösteriyor. Buna benzer manzaraları Antalya'da sıkça görüyoruz. Bizlerin ve medyanın önemli bir görevi de dostluk köprüleri inşa etmek, dostluk bağlarını güçlendirmek. Dünyanın en çok barışa ihtiyacı olduğu bu süreçte, turizm sektörü üzerinden dünya barışına katkı sağlayacak adımları atma konusunda hepimize görev düşüyor.'

Yabancı misafirlerin ortaya koyduğu memnuniyet anketlerine göre Antalya'nın rekabet ettiği ülkeler ve şehirlerle kıyaslandığında 'rakipsiz' olduğunun altını çizen Türel, bölgelerine gelen turistlerin çok memnun şekilde memleketine döndüğünü söyledi.

Türel, 'Antalya'nın rakipsiz olmasının en önemli nedeni fiyat, kalite ve uyum. Bunu başka hiçbir ülkenin sunabildiğini göremiyoruz. Bizim Antalya'da sunduğumuz fiyatlarla bu kaliteyi başka ülkeler hiçbir şekilde ortaya koyamıyor.' dedi.

Kendi önderliğinde başlatılan, turizm sektörünün önde gelen isimleri, dernekleri, sivil toplum örgütleriyle yürütülen tanıtım faaliyetlerinin çok önemli faydalarını gördüklerini belirten Türel, 'Kazandığımız tecrübeyle 2017 sezonuna daha iyi hazırlanıyoruz. Öyle görünüyor ki gelecek sene çok daha güzel bir çıkış gerçekleştireceğiz. 5 ülke ile başlayan bu faaliyetleri 10 ülkeye genişleteceğiz. Tanıtımla birlikte ürün çeşitliliğini sağlayacağız. Vizyon projeleri de Antalya'ya kazandıracağız.' diye konuştu.
Kaynak: AA