Antalya'da UKOME'nin Minibüslerle İlgili Aldığı Karar

Büyükşehir Belediyesi tarafından, ulaşım esnafının araçlarını turkuaz renge boyaması için yıl sonuna kadar verilen sürenin 1 Şubat 2017 tarihine kadar uzatılması kararı alındı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Antalya'da toplu ulaşım sisteminin iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında alçak tabanlı, engelliler için uygun, klimalı otobüslere dönüşüm işlemlerinin hızla devam ettiği belirtildi.

7 metrelik araç sahibi olan esnafa 2'ye 1 dönüşüm yaparak 12 metrelik otobüslerle sisteme katılma yada eski M plaka haklarına dönerek, 14 kişilik minibüslerle şehir dışı hatlarda çalışma konusunda seçimlerini yapmaları için verilen sürelerin sona erdiği kaydedilen açıklamada, dönüşüme katılmak isteyen esnafın 12 metrelik araçları ile kent içi toplu ulaşım sisteminde ortak havuzdan eşit pay alacakları belirtildi.

Açıklamada ayrıca, 'Bunun yanı sıra yeni kurulan Esnaf Ulaşım AŞ'ye ortak olacaklar ve bu imkanlardan da faydalanabileceklerdir. Şüphesiz en büyük kazanımları tahditli plaka sahibi olmaktır. Dönüşüme katılmak istemediklerini bildiren veya hiç başvuru yapmayan esnafımız ise eski M plaka hakkına geri dönecek ve dış hatlarda çalışacaktır' denildi.

Ulaşım esnafına araçların turkuaz renge boyaması için de yıl sonuna kadar süre verildiği ve bu konuda sürenin uzatılması yönünde yoğun istekler geldiği kaydedilen açıklamada, konunun tekrar değerlendirilerek sürenin 1 Şubat 2017'ye kadar uzatıldığı bildirildi.

Kaynak: AA