Altında 'Fırsat Günleri'

Altın ve Mücevher Fırsat Günleri kapsamında düzenlenen etkinlikte tüketiciler çeyrek altın fiyatına garanti sertifikalı tek taş pırlanta yüzük satın alabilecek.

Altın fiyatlarındaki dalgalanmadan dolayı zor günler geçiren kuyum sektörü, çareyi büyük kampanyalar düzenlemekte buldu. Bu kapsamda Barok Diamond, 7-13 Kasım tarihleri arasında düzenlediği Altın ve Mücevher Fırsat Günlerinde yüzde 70'e varan indirim fırsatı sunuyor.

İstanbul Bakırköy'deki Titanic Hotel'de düzenlenen etkinlikte, tüketiciler çeyrek altın fiyatına garanti sertifikalı tek taş pırlanta yüzük satın alabilecek.

Barok Diamond Genel Müdürü ve Bakırköy Kuyumcular Temsilciliği Başkanı Corç Akdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kapsamında bin kişinin ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

Her kitleye hitap eden ürün sattıklarını aktaran Akdoğan, söz konusu etkinlikte fiyat aralığının 50 liradan başlayıp 190 bin liraya kadar çıktığını dile getirdi.

Akdoğan, fiyatı 190 bin lira olan ürünün 5 usta tarafından 12 günde tasarlanan bir set olduğu bilgisini verdi.

Dolar ve altın yükseldiği için sektörde satışların azaldığına işaret eden Akdoğan, müşterilerin alıma devam etmesi için dolar/TL kurunu 3 lira baz alıp ona göre ürünler için fiyat belirlediklerini ifade etti.

Akdoğan, altın fiyatlarındaki dalgalanmadan dolayı sektörde satışların yüzde 40 civarında düştüğünü belirterek, 2008'de bir müşteri ortalama 3 bin liralık alışveriş yaparken bugün bu rakamın 500 liraya kadar gerilediğinin altını çizdi.

Havalimanında meydana gelen patlamalardan dolayı buradaki mağazalarında satışların düştüğüne değinen Akdoğan, eskiden havalimanındaki şubelerinde günde 150 müşteri ağırladıklarını, Avrupalıların 100 ila bin lira arasında değişen fiyatlarla alışveriş yaptığını, Ortadoğuluların ise 4 bin liradan 14 bin liraya kadar ürün aldığını bildirdi.

Akdoğan, buna rağmen sektörün potansiyeli olduğuna inandığını ve yeni bir şube açmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: AA