71 Yıldır Şarkı Söylüyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kültür Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Korosu’nda şarkı söyleyen 84 yaşındaki Nadir Deniz’in 71 yıldır şarkı söylediği ortaya çıktı.

71 Yıldır Şarkı Söylüyor
Kültür Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Korosu’nun her konserinde görev alan 2 çocuk ve 4 torun sahibi Nadir Deniz, müziği çok sevdiğini söyledi.

13 yaşındayken radyoda çalınan şarkılara eşlik ettiğini anlatan Deniz, gençlerin Türk Sanat Müziğine sahip çıkmalarını istedi. Nadir Deniz, ”Ben müzikle çok küçük yaşta tanıştım. 13 yaşamdayken elektrik yoktu. Biz yapma, anot katot kavanoz pillerle radyoyu dinliyorduk. Sonra da günün belli saatlerinde elektrikler geldi. Gençlere bunu tavsiye ederim. Türk sanat müziğini devam ettirirlerse kendileri kazanırlar. Çünkü müzik bir kültürdür” dedi.

Burhaniye Kültür Sanat Derneği Başkanı Ali Özcan da, "Koromuzda her yaş ve her meslekten insan var. Gençler olduğu gibi yaşlılarımız da var. Nadir ağabey bunların içinde yaşı en ileri olan üyemizdir. Hiç aksatmadan gelir. Bütün çalışmalara katılır” diye konuştu.

Kaynak: İHA