Yılançatı Kanyonu İncelendi

Orman Genel Müdürlüğü ekiplerince, milli park statüsüne alınan Yığılca ilçesinde bulunan Yılançatı Kanyonu'nda inceleme yapıldığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatı ile yaklaşık 8 ay önce Milli Parklar Genel Müdürlüğü bünyesine katılan Yılançatı Kanyonu'nda çevre düzenlemesi çalışmalarına başlandı.

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, Orman Genel Müdürlüğünden bir heyetin kanyonu yerinde incelediklerini belirtti.

Kanyonun milli park statüsüne alınmasının ve yapılacak çevre düzenlemelerinin bölgeyi ayağa kaldıracak bir proje olduğunu ifade eden Yiğit, şunları söyledi:

'İki metropol şehrimizin ortasında yıllardır gizli kalmış cennetimsi bir güzelliği gün yüzüne çıkıyoruz. İnsanımız bu güzellikleri görmeden ahirete gitmesin istiyoruz. Adeta yalancı cenneti görsünler istiyoruz. İstanbul ve çevre illerden bir çok ziyaretçi bölgeyi geziyor görüyor büyüleniyor. Ne yazık ki gelenleri ağırlama noktasında tesis eksikliğimiz var bunu da inşallah son derece çevreci olan Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu'nun katkıları ile çözüyoruz. Buraya gelenlere, buraların Davos'tan daha güzel olduğunu gösterebiliriz.'

Kaynak: AA