Yeşil Yol Projesi Güzergahına 10 Bin Fidan Dikildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 8 ilin önemli yaylaları ve turizm merkezlerini birbirine bağlayan proje güzergahında 10 bin fidan dikimi yapıldı Bakan Eroğlu: 'Güzergah boyunca fidan dikimlerine devam edeceğiz. Karadeniz'e yakışır bir yeşil yolu insanlarımızın kullanımına sunacağız'

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 8 ilin önemli yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirine bağlayan Yeşil Yol Projesi'ni kapsayan güzergaha 10 bin fidan dikildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Orman Genel Müdürlüğü Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü sınırlarında kalan Yeşil Yol Projesi kapsamında, Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Artvin, Bayburt ile Samsun'un önemli yaylaları ve turizm merkezlerini birbirine bağlayan güzergahta ağaçlandırma çalışmaları sürdürülüyor.

Proje kapsamında, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünün sorumluluk sahasındaki yerlerden geçen yol kenarlarında fidan dikimi gerçekleştirildi.

Yerli ve yabancı turistlerin aradıkları tabii ortamı Karadeniz'in yaylalarında bulmalarını sağlamak, turizm alanlarını birbirine bağlayarak turizm potansiyelini ve yaylacılık yapan yerel halkın gelir düzeyini artırmak amacıyla hazırlanan projeyle, 10 bin fidan toprakla buluşturuldu.

- 'Güzergahta fidan dikimlerine devam edeceğiz'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yeşil Yol Projesi kapsamında ağaçlandırma faaliyetlerine hız verdiklerini belirtti.

Trabzon bölgesinde 3 bin akçaağaç, 3 bin kayın ve 4 bin ladin fidanını toprakla buluşturduklarını bildiren Eroğlu, şunları kaydetti:

'Yeşil Yol Projesi için bazı kesimler itiraz etti, tabiatın tahrip edildiğini söyledi. Biz Karadeniz'de yayla turizmini geliştirmek maksadıyla oradan geçimini sağlayan insanlara daha iyi şartlarda hizmet vererek, vatandaşlarımızın daha çok kazanç elde etmeleri için bir proje geliştirdik. Şimdi de 10 bin fidanı yol güzergahlarına diktik. Güzergah boyunca fidan dikimlerine devam edeceğiz. Karadeniz'e yakışır bir yeşil yolu insanlarımızın kullanımına sunacağız.'
Kaynak: AA