Vali İsmail Ustaoğlu'nun 10 Kasım Mesajı

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Ustaoğlu mesajında şunları kaydetti; “Cumhuriyetimizin kurucusu ve büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin yıl dönümünde minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz. Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözüyle, Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşatılması konusunda milletimize olan güven ve inancını ifade eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem ve düşüncelerindeki evrensel boyut Onu hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır.

Büyük milletimizin canından değerli bildiği vatan topraklarını parçalamaya yeltenenleri, binlerce yılda oluşturduğumuz kutsal değerleri çiğneme cüreti gösterenleri, “geldikleri gibi” gönderen bir iradeye liderlik yapan bu mümtaz Devlet Adamı’na çok şey borçlu olduğumuzu asla unutmamalı ve emanetine sahip çıkmalıyız.

Bu vesileyle başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Onun silah arkadaşlarını, vatan uğrunda can veren şehitlerimizi, yaralanan gazilerimizi bir kez daha rahmet ve şükran duygularımızla yâd ediyoruz.”
Kaynak: İHA