Uşak Belediyesi'nden İlkokula 'Z' Kütüphane

Uşak Belediyesi tarafından Dadaylı Miralay Halit Akmansü İlkokuluna yaptırılan 'Z' Kütüphane açıldı.

Okulda düzenlenen törende konuşan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak'ta eğitimin en iyi şekilde verilebilmesi adına kurumsal anlamda okullara olan desteklerinin süreceğini söyledi.

Kütüphanenin çocukların okuma kültürü gelişimine ve eğitim hayatlarına katkı sağladığını ifade eden Cahan, 'Şehrimizin en köklü okullarından birisindeyiz. Bugün burada Z-Kütüphanesi'nin açılışını yapmaktan ayrıca onur duyuyorum. Bende bu okulda okuyarak eğitim hayatıma devam ettim. Belediye olarak her zaman eğitimin yanında olacağız. Kurumlar arasında bu bağlamda eğitim ve öğretim adına yapılması gerekenler işbirliği içinde yapacağız. Z-Kütüphanesi konusunda da gücümüzün yettiği oranda okullarımıza yapmaya devam edeceğiz.' dedi.

Uşak Valisi Ahmet Okur da okullara yapılan yatırımların değerli olduğunu belirterek, 'Burada öğrencilerimiz için çok güzel bir imkan tanındı. İlimizin eski kurumlarından olan okulumuzda böyle modern bir kütüphanenin olması heyecan vericidir. Çocuklarımız okullarına bundan sonra daha da sevecek gelecekler. Bu noktada bir müjde daha vermek istiyorum. Bundan sonra okullarımızda matematik sınıfları da olacak. Yapılan bu kütüphanede emeği geçen herkese teşekkür ederiz' ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından kütüphanenin açılış kurdelesi kesti.

Kaynak: AA