Ulu Önder Atatürk, 10 Kasım'da Didim'de Anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim’de Esra Karakaya Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programıyla anıldı.

Ulu Önder Atatürk, 10 Kasım'da Didim'de Anıldı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim’deki anma programı Didim Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk koyma töreniyle başladı.

Atatürk Heykeli önünde yapılan çelenk koyma törenine Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri, Daire Müdürleri, Siyasi parti İlçe yöneticileri Sivil toplum Örgüt temsilcileri, Askeri erkan ve öğrenciler katılırken, bu yıl anma törenine halkın katılımının da yüksek olduğu görüldü.

Protokol sırasına göre çelenk koyma töreninin ardından saat 09: 05’de Ulu Önder Atatürk’ün için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

“ANMA PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA YAPILDI

Anma programına daha sonra Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi’nde devam etti. Esra Karakaya Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Anma programında günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Esra Karakaya Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Sami Geren tarafından yapıldı. Geren konuşmasında “Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78 yılında sevgi saygı şükranlar anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk insanlık tarihinde sayısı az olan önderlerinden biriydi. Vatan, düşman kuvvetlerince işgal edilmişti. Atatürk Türk milletinin tarihten gelen bağımsızlık mücadelesiyle milli mücadeleyi başlatmıştır. Güç şartlarda milli mücadele onun önderliğinde kazanılmıştır. Milli ve ölümsüz bir kahramandır. Bu nedenle Türk milletinin Atatürk saygısı derin,sevgisi erkin, bağlılığı sınırsızdır. Çökmüş bir imparatorluktan modern bir devlet ortaya çıkartmıştır. Milletimizin onun önderliğinde birçok reform gerçekleştirmiştir. Atatürk başarılarından dolayı gurur ve gösterişe kapılmadan memleket çıkarlarını canından öte tuttu ve bu millet için çalıştı. Türk milletinin üstün vasıflarını taşıyan dahi devlet adamı ve siyasetçi yapısı ile tarihe geçti. Ülkemizde silinmez bir etki bıraktı ve milletinin tüm varlığında yaşıyor.”ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. Daha sonra 10 Kasım Atatürk’ün anma haftası dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ilçe protokolünce ödüller verildi.

Anma programının Ulu Önder’i anlatan slayt gösterimi yapıldı; ardından okul öğrencilerinden oluşan koro türküler seslendirdi. Programın sonunda 10. yıl marşı çalınırken marş protokolünde katılımıyla hep bir ağızdan seslendirildi.
Kaynak: İHA