'Üç Silahşörler' Bale Sahnesinde

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), geçen sanat sezonunda prömiyerini gerçekleştirdiği 'Üç Silahşörler' balesini 12 Kasım Cumartesi günü bu sezon ilk kez sahneleyecek.

ANTDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Alexandre Dumas'nın ölümsüz eserinden Giuseppe Verdi'nin müzikleri ile bale sahnesine aktarılan 'Üç Silahşörler' balesinin müzik düzenlemesi Bujor Hoinic tarafından yapıldı.

Eserin libretto ve koreografisi Armağan Davran ve Volkan Ersoy'a ait. Bujor Hoinic'in orkestra yönetmenliğini üstlendiği yapıtın dekoru Nihat Kahraman, kostümleri Nursun Ünlü ve ışık tasarımı ise Fuat Gök imzasını taşıyor.

Tarihsel romanları ve oyunlarıyla ün kazanan Alexandre Dumas'nın yükselişinde en önemli role sahip olan 'Üç Silahşörler' adlı eserin konusu, 16'ncı yüzyıl Fransasında geçiyor. Kardinal Richelieu XIII. Louis dönemindeki 'Athos, Porthos, Aramis, D'artagnan' isimli 4 gözü pek şövalyenin maceralarının hayranlık verici bir akıcılıkla anlatıldığı 'Üç Silahşörler', yazıldığı dönemden günümüze kadar ilgi gördü.

Kaynak: AA