'Topla Dönüştür, Kahta'yı Değiştir'

Adıyaman’ın Kahta İlçe Belediyesi ekonomiye geri kazandırılabilecek atıkların çevreyi kirletmesini önlemek için geri dönüşüm çalışmaları başlattı.

'Topla Dönüştür, Kahta'yı Değiştir'
Kahta ilçe Belediyesi, ambalaj atıklarının toplanarak ekonomiye yeniden kazandırılması ve doğada yok olmayan atıkların toplanması için özel bir firma ile çalışmalara başladı.

‘Topla Dönüştür, Kahta’yı Değiştir’ sloganı ile çalışmalara başlayan Kahta İlçe Belediyesi, Kahta ilçesinde temiz bir doğanın bırakılmasını hedefliyor.

Kahta İlçe Belediyesiyle özel bir protokol imzalayan firma yetkilileri belirlenecek olan pilot bölgelerde çalışmaya başlayacak. Firma yetkilileri Kahta ilçe Belediyesi tarafından belirlenen mahalle sakinlerine ambalaj atıklarının doğaya vermiş olduğu zarar hakkında bilgi verdikten sonra ambalaj atıklarının ayrı bir şekilde biriktirilmesini rica edecek.

Firma yetkilileri belirlenen gün ve saatlerde vatandaşların ambalaj atıklarını toplayıp geri dönüşümünü sağlayacak.

Kahta ilçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, “Belediye olarak, her yönü ile gelecek kuşaklara daha güzel bir ilçe bırakmak niyetindeyiz. ‘Geriye Bak Kahta’yı Düşün İleri Bak Kahta’daki Dönüşüm’ü Gör. Topla Dönüştür Kahta’yı Değiştir’ Sloganları ile çalışmalara başladık. Ambalaj atıklarının toplanması, taşınması ve geri dönüştürülmesi faaliyetleri için firma ile yapılan protokol gereği pilot bölge olarak seçilen mahallede yaşayan hemşerilerimize ambalaj atıklarının ayrı biriktirilmesi, belirtilen gün ve saatlerde toplanılması hususlarında ayrıntılı bilgiler verilecektir. Belediyemizin temiz, sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent için başlattığı bu çalışmaya tüm halkımızın duyarlı olması ve destek vermesini önemle istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA