SAMDOB 'Brahms Ve Mahler' Konseri Verecek

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), senfonik müzik konserleri kapsamında 'Brahms ve Mehler' konserini sanatseverlerin beğenisine sunacak.

19'uncu yüzyılın ikinci yarısının en önemli Alman romantik akım bestecilerinden Johannes Brahms ve geç romantizm ile modernizm arasındaki dönemin en büyük bestecisi kabul edilen Avusturyalı besteci Gustav Mahler'in eserlerinin yer aldığı konserde, SAMDOB orkestrasını şef Lorenzo Castriota yönetecek.

Soprano Seda Ortaç'ın solist olarak yer alacağı konser iki bölümden oluşacak. Konserin ilk bölümünde Brahms'ın 'Trajik Uvertür' ile 81'inci eseri çalınacak.

Mahler'in ünlü bir Alman şair olan yakın arkadaşı Friedrich Rückert'in şiirlerinden bestelediği 'Rückert Lied' dizisinden sunulacak 5 şarkıdan oluşacak konserin ikinci bölümünde ise Johannes Brahms'ın 4 bölümden meydana gelen 'Senfoni 1 ile 68 Do Minör' eserleri sunulacak.

'Brahms ve Mahler' senfonik konseri, 12 Kasım Cumartesi günü saat 20.00'de, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA