Şakalaşırken Ölüme Neden Olma Davası

Küçükçekmece'de şakalaşma sırasında tüfekle vurularak hayatını kaybettiği ileri sürülen Yağmur Önüt'ün arkadaşı sanık Egemen Vardar'ın 'kasten öldürme' suçundan yargılanmasına başlandı.

Küçükçekmece'de şakalaşma sırasında tüfekle vurularak hayatını kaybettiği ileri sürülen Yağmur Önüt'ün (20) arkadaşı sanık Egemen Vardar'ın ''kasten öldürme'' suçundan yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Egemen Vardar ile tarafların avukatları katıldı. Maktul Yağmur Önüt'ün babası Tamer Önüt ve annesi Sevgi Gülseren de duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan 21 yaşındaki sanık Egemen Vardar, arkadaşı Yağmur Önüt'ün şarj aletini almak için bir süre kaldığı halasına gittiklerini, sigara içmek için arka odaya geçtiklerini anlatarak, bu sırada halasının da yanlarına geldiğini söyledi. Odadaki dolabı aynasına bakmak için açtığını belirten Vardar, şunları kaydetti:

'Babamın yüzük ve tespihe merakı var, dolapta bunların olup olmadığına baktım ancak bulamadım. Bu sırada dolaptaki silahı aldım, boş olduğunu gördüm ve mekanizmasıyla oynadım. Bu silah pompalı tüfek olarak tabir edilen bir silahtı. Yine kendi kendime bu silahla komiklikler yaptım. Yağmur ve halam güldüler. Halam bu sırada yatağın başında oturuyordu. Dolaba doğru silahı doğrultup tetiği çekmeye çalıştım. Ancak sertti. Kırılacak gibi oluyordu ancak tetik çekilmiyordu. Yine bu silah ile kendi kendime sağa sola dönmeye başladım. 3. veya 4. dönüşümde silah birden ateş aldı. Ben ilk anda Yağmur'un vurulduğunu fark etmedim. Silahın tepmesi üzerine yüzüme vurdu, dudağımı acıttı. Bu sırada silahı nereye attığımı hatırlamıyorum. Bu sırada Yağmur da elinde bardağı ile oturduğu koltuktan kalktı. Yarasına baktı, eli ile boynunu elledi. Bardak yere düştü, sonra Yağmur yere düştü. Ben çıldırmış gibiydim, üstümü başımı yırttım. Bağırarak diğer odaya koştum, 'Yağmur vuruldu.' dedim. Geri döndüm. Yağmur kanlar içinde yatıyordu.'

Yağmur Önüt'ün yanına eğildiğini, kanayan yarasına bastırmaya çalıştığını ifade eden sanık Vardar, daha sonra başkalarının geldiğini, ambulansla polislerin de eve geldiğini dile getirdi. Vardar, Yağmur Önüt ile aralarında herhangi bir tartışma ve kavga olmadığını belirterek, arkadaşının öldüğünü akşam saatlerinde öğrendiğini söyledi.

Müşteki Tamer Önüt de sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti.

Müşteki Sevgi Gülseren de sanıktan şikayetçi olduğunu, sanığın kızını daha önceden dövdüğünü duyduğunu ifade ederek, ''Yeni barışmış olmalarına rağmen Egemen Twitter hesabında 5-6 ay boyunca hep ölümden bahseden mesajlar atmıştır. Hatta barışmalarına rağmen barıştıkları gün 'Kaza süsü verilmiş cinayete kurban gidiyordum.' şeklinde bir mesaj da yazmıştı.' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Egemen Vardar'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Küçükçekmece'de 19 Nisan 2016'da sanık Egemen Vardar'ın halasının evine kız arkadaşı Yağmur Önüt ile gittiği ve evde şakalaştıkları sırada tüfeğin ateş alması sonucu Önüt'ün hayatını kaybettiği belirtildi.

İddianamede, sanık Egemen Vardar hakkında ''bilinçli taksirle ölüme neden olma'' suçundan 4 yıl 6 aydan 9 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Davaya bakan Küçükçekmede 6. Asliye Ceza Mahkemesi, sanığın 'kasten öldürme' suçundan yargılanması gerektiğine işaret ederek, görevsizlik kararı vererek dosyayı Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesine göndermişti.

Sanık Egemen Vardar, 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasıyla yargılanıyor.
Kaynak: AA