Rusya Başbakanı Medvedev Kudüs'te

İsrail Başbakanı Netanyahu:'Bizim Ortadoğu’da iki görevimiz var, birincisi İran’ın nükleer silahlara sahip olmasını engellemek, ikincisi de İran’ın Suriye’deki askeri varlığının güçlenmesini önlemektir' Rusya Başbakanı Medvedev:'Bölgede bir çok meydan okuma ile karşı karşıyayız ancak aynı zamanda bunlara hazırlık yapmak için de bir çok fırsata sahibiz'.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail’in Ortadoğu’da İran’ın nükleer silah edinmesini engellemek ve Suriye’deki askeri varlığının güçlenmesini önlemek için mücadele ettiğini söyledi.

Netanyahu, Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev ile Kudüs’teki Başbakanlık Ofisi'nde düzenlediği ortak basın toplantısında, 'Bizim Ortadoğu’da iki görevimiz var, birincisi İran’ın nükleer silahlara sahip olmasını engellemek, ikincisi de İran’ın Suriye’deki askeri varlığının güçlenmesini önlemektir.' dedi.

Netanyahu ayrıca İsrail’in, İran’ın bölgedeki Şii milisleri örgütlemesini ve Hizbullah’ı İsrail’e karşı kullanacağı tehlikeli silahlarla donatmasını engellemek için mücadele ettiğini vurguladı.

Gazze’de alıkonulan İsrailli askerlerin durumuna da değinen Netanyahu, Rusya’nın İsrailli askerlerin ailelerine geri dönüşünü sağlamak üzere devreye girmeye hazır olduğunu belirtti.

Netanyahu, Rus mevkidaşı Medvedev’e teşekkür ederek, 'Çok önemli insani bir konuda, Hadar Goldin ve Oron Şaul’un cesetlerinin ailelerine getirilmesi konusunda, bize sunduğunuz yardımlardan dolayı teşekkür ederim.' ifadesini kullandı.

Rusya Başbakanı Medvedev de 'Bölgede bir çok meydan okuma ile karşı karşıyayız ancak aynı zamanda bunlara hazırlık yapmak için de bir çok fırsata sahibiz. Rusya ve İsrail arasında çok güçlü bir dostluk var. Ortak tehditlerle karşı karşıyayız ve ortakça bu sorunları halletmeliyiz.' diye konuştu.

Medvedev, çarşamba akşam Mescid-i Aksa’nın batısındaki Burak (Ağlama) Duvarı’ndan başlattığı Kudüs ziyareti kapsamında, İsrail ile Rusya arasında tarım, yüksek teknoloji, inşaat ve gümrük alanlarında toplamda dört anlaşma imzalandı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in 2014'te Gazze'ye düzenlediği Koruyucu Hat Operasyonu'nda Oron Şaul isimli bir İsrail askerini esir aldığını açıklamış, İsrail de Hamas'ı 1 Ağustos 2014'te Refah kentinin doğusunda bir çatışmada öldürülen Hadar Goldin isimli askerinin cesedini vermemekle suçlamıştı.
Kaynak: AA