Özyılmaz Açıklaması 'Burun Ameliyatı Hem Estetik, Hem Fonksiyonel Olmalı'

Acıbadem Bursa Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Mahmut Özyılmaz, burun anatomisinin oldukça karışık olduğunun altını çizdi.

Özyılmaz Açıklaması 'Burun Ameliyatı Hem Estetik, Hem Fonksiyonel Olmalı'
Burun estetiğinin en sık yapılan estetik ameliyatlardan biri olmakla birlikte en zoru olduğunu söyleyen Dr. Mahmut Özyılmaz, “Alt çene geride ise bu alanlara dolgu yapılması gerekebiliyor. Yine kalın ve sabase dediğimiz deri tiplerinde (etli burunlar) burnu çok fazla inceltme şansı olmadığından burun sırtını ona göre ayarlamak gerekiyor. Bu sürecin ardından burun estetiği olacak kişiye ameliyatın genel riskleri ve olası sonuçları anlatılıyor. Ameliyatın genel veya lokal anestezi ile mi yapılacağı kararlaştırıldıktan sonra tahliller yapılarak ameliyat hazırlığı tamamlanıyor. Ameliyat öncesinde kesinlikle kan sulandırıcı ilaç alınmaması ve bitki çayı içilmemesi tavsiye ediliyor. Bütün cerrahi işlemlerde olduğu gibi burun estetiğinde de kapalı ve açık tekniklerden yararlanılıyor. Hangi tekniğin uygulanacağı kişinin muayene bulgularına ve yapılacak işleme göre değişiyor. Genellikle kapalı yöntemler tercih edilmeli. Çünkü ödemler daha hızlı geçiyor ve hiçbir iz kalmıyor. Burun estetiği ile birlikte hava yollarında bir tıkanıklık varsa ona da aynı seansta müdahale edilebiliyor” diye konuştu.

Özyılmaz, “Estetik ameliyat sonrası, operasyon geçiren kişinin bir gece hastanede kalması gerekebiliyor. Eğer kemik yapıya müdahale edilmiş ise, bir veya iki gün silikon burun tamponu ve 1 hafta alçıyla geziliyor. Bazı durumlarda kemik çatıyı ellemeden sadece kıkırdak yapı ve burun ucuna müdahale edildiği de oluyor. Bu kişilere alçı yapılmadığı için 4-5 günlük bandaj yeterli oluyor. Burnun tamamen ödemlerinin çözülmesi ve yeni şeklini alması 6 ay- 1 yılı bulur” dedi.

Kaynak: İHA