Mısır'da 'Garibanlar Devrimi'

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, meydanların yarınki gösteriler için açılması çağrısı yaptı.

Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, 'Garibanlar Devrimi' sloganı ile yarın yapılması beklenen gösterilerde meydanların açık tutulması çağrısı yaptı.

Hareketin Facebook sayfasından yapılan açıklamada, '11 Kasım taleplerinin (fiyat artışlarının düşürülmesi) tüm Mısırlılar tarafından kabul görmesinde ve rejim için bir endişe kaynağı olmasında başarılı olduk. Rejim askeri güçleriyle ve meydanları kapatarak halkın öfkesine son verebileceğini zannediyor.' ifadesine yer verildi.

Meydanların kapatılmasına ve tüm ülkede vatandaşların sürekli emniyet güçleriyle korkutulmasına tepki gösterilen açıklamada, 'hür güçlere' pahalılığın faturasının halka kesilmesine ve Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) kredi alınmasına karşı çıkma çağrısı yapıldı.

Mısır’da sosyal medya üzerinden örgütlenen 'Garibanlar Haraketi' lideri Yasir el-Umde, 'Garibanlar Devrimi' sloganı ile 11 Kasım Cuma günü ülke genelinde eylemler yapılacağını duyurmuş, kısa sürede eylemlere destek çağrıları gelmişti.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) dün, eylemlere halkın katılımı olursa destek vereceğini açıklamış, Selefi Nur Partisi ise eylemleri desteklemeyeceklerini duyurmuştu. Ülke içindeki muhalif partiler konu ile ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadı.
Kaynak: AA