Milas'ta Hortum Bine Yakın Ağaca Zarar Verdi

Muğla Milas’a bağlı Kırcağız Mahallesi’nde dün gece saatlerinde meydana gelen hortumun ağır bilançosu, gün ağarınca ortaya çıktı. Hortumda, Bine yakın zeytin ağacı, 2 tane asırlık meşe ağacı ve evler zarar gördü.

Milas'ta Hortum Bine Yakın Ağaca Zarar Verdi
Milas’ın Kırcağız Mahallesi Köyaltı mevkisinde dün gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına, hortuma dönüştü. Gece 23.50-00.00 saatlerinde etkili olan hortumun zarar verdiği alanlar ise gün ağarınca ortaya çıktı. Altı dakika boyunca etkisini gösteren hortum, 4 evin çatısına ve camlarına, Bine yakın zeytin ağacına ve 2 tane asırlık meşe ağacının dallarına zarar verdi. Milas Kaymakamı Fuat Gürel, sabah saatlerinde hortumda zarar gören alanlara giderek inceleme yaptı.

Hasat zamanında büyük kayıp

Kırcağız’da etkili olan hortum, yörede bulunan bir restaurantta maddi hasar meydana getirdi. Hortum ilerlediği yol güzergâhınca; önüne çıkan ağaçları, masaları savurdu. Mahalle merkezinde bulunan biri 300 yıllık, diğeri ise 100 yıllık meşe ağaçlarının dallarını kırdı. Hortumdan en çok zeytin ağaçları ağır hasar aldı. Hasat zamanına yakın yaklaşık Bin zeytin ağacının kimisi yerinden söküldü, kiminin ise dalları paramparça oldu. Hortum, zeytin ağaçlarının yanı sıra civarda bulunan 4 evin çatısına ve camlarına zarar verdi.

Hortum felaketinin 23.50-00.00 sularında meydana geldiğini belirten vatandaşlar, felaketin büyük bir gök gürültüsü ve sesle geldiğini söylediler. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ev ve ağaçlardaki felaketin izlerini gören vatandaşlar, şiddetli yağışla birlikte büyük korku yaşadıklarını belirtti.

Mahalleli, özellikle bine yakın zeytin ağacının hasat zamanında çok büyük zarar gördüğünü belirterek, “Hortum mahallemizde büyük bir zarar oluşturdu. Hortumun geçtiği civarda bulunan 4 ev, bu felaketten nasibini aldı. Evlerin çatıları ve camları ve güneş enerjileri sökülerek hasar gördü. Altı dakika boyunca etkili olan hortumda, hasat zamanına yakın Bin zeytin ağacı ağır hasar aldı ve ağaçların tüm dalları kırıldı. Maddi zarar çok büyük. Allah’tan cana gelmedi, mala geldi” dediler.
Kaynak: İHA