'Mezheplerin Stratejik Boyutu Ve Mezhep Çatışması' Konferansı

Bingöl Üniversitesinde 'Mezheplerin Stratejik Boyutu ve Mezhep Çatışması' konulu konferans düzenlendi.

Bingöl Üniversitesinde 'Mezheplerin Stratejik Boyutu ve Mezhep Çatışması' konulu konferans düzenlendi.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Onat, Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Mezheplerin Stratejik Boyutu ve Mezhep Çatışması' konulu konferansta İslam coğrafyasında akan kan ve Müslümanların içinde bulunduğu durumun üstesinden İslam'ın akla ve bilgiye verdiği değeri keşfetmekle gelinebileceğini söyledi.

Onat, İslam coğrafyasındaki asıl sorunun mezheplerin dinin yerine ikame edilmesinden kaynaklandığını belirterek, şöyle konuştu:

'İslam dünyasında mezhep çatışması çok riskli bir durum. Bu riskin önüne geçebilmek için mezhep farklılıklarından dolayı hiç kimse tekfir edilmemelidir. İman ve sorumluluk bireyseldir. Bizim İslam'ın ortak paydasında birleşmemiz gerekir. İslam dini hiçbir mezhep, cemaat ve tarikatın tekelinde değildir. Kur'an'da verilen bilgilerle İslam'ı yaşamalıyız. Kur'an'ın dışında hiçbir bilgiyi Kur'an’la eşdeğer tutamazsınız. Kur'an dışındaki bütün bilgiler, beşeridir.'

Konferansa, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi ve Prof. Dr. Hakan Olgun, kurum müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA