Malatya'da Öğrencilere Kuru Üzüm Dağıtıldı

Malatya'da ilkokul öğrencilerine kuru üzüm dağıtıldı.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa başlattığı 'Kuru Üzüm Dağıtımı' projesi kapsamında Selahattin Eyyub-i İlkokulu'ndaki öğrencilere üzüm dağıtıldı.

Kuru üzüm dağıtımına katılan Malatya Valisi Mustafa Toprak, aralık ayı sonuna kadar her hafta salı ve perşembe günleri kuru üzüm dağıtımı yapılacağını ifade edip, çocuklara şifa olmasını dileyerek gelecek yıl da kayısı dağıtılması temennisinde bulundu.

Vali Toprak, Kuru Üzüm Dağıtımı projesini başlatan Başbakan ve ilgili bakanlara da şükran ve teşekkürlerini sunarken emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bugünün 10 Kasım olduğunu ve Kurtuluş Savaşını, Milli Mücadeleyi, İstiklal Harbini yöneten ve Türkiye Cumhuriyetini ve devletini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarlıklarını, rahmet dileklerini bir kez daha buradan da ifade ettiklerini aktaran Toprak, öğrencilerin de Atatürk’e olan minnettarlıklarını ve vefa borçlarını çok çalışarak, ülkeyi severek, vatanı, milleti gelecekte çok iyi yaşatmak için çaba göstererek yerine getirmiş olacaklarını dile getirdi.

Üzüm dağıtımı yaptığı sınıflarda öğrencilerle sohbet edip görüşen Vali Toprak, dersleri hakkında da hem öğrencilerden hem de öğretmenlerinden bilgiler aldı. Bugünün anlamına istinaden derslerde Atatürk konusunun işlendiğini öğrenen Vali Toprak’a öğrenciler bugün öğrendikleri Atatürk hakkında kendilerinin kaleme aldığı şiirleri ve güzel sözleri okudular, yaptıkları resimleri gösterdiler.

Kaynak: AA