Külünk Açıklaması '15 Temmuz Gecesi Türk Milleti Bir Destan Yazmıştır'

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Şehzadeler Belediyesinin düzenlemiş olduğu ‘Küreselleşen Dünyada Türkiye ve 15 Temmuz Darbe Girişimi’ konulu konferansa katıldı. Tarihi Bedesten’de düzenlenen konferansta konuşan Külünk dünyada son dönemde yaşanan olaylara değinerek 15 Temmuz darbe gecesinin öncesi ve sonrasını anlattı.

Külünk Açıklaması '15 Temmuz Gecesi Türk Milleti Bir Destan Yazmıştır'
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Şehzadeler Belediyesinin Tarihi Bedesten salonunda düzenlediği “Küreselleşen Dünyada Türkiye ve 15 Temmuz Darbe Girişimi" konulu konferansa katılarak, Osmanlı’dan günümüze yaşanan siyasi olayları ve 15 Temmuz Darbe girişimini anlattı. Tarihi Bedesten Nikâh Salonunda düzenlenen konferansa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Saruhanlı İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kavas ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kürsüye gelerek son dönemde Dünya genelinde yaşanan olaylara değindi.

Türkiye dünyanın amiral gemisi olsaydı, Afrika ve Ortadoğu’da durumlar çok farklı olurdu”

Türkiye’nin Dünya’nın amiral gemisi bir ülke olması halinde dünyada birçok şeyin farklı olacağını ifade eden Külünk, “Milli geliri yaklaşık 17-18 trilyon dolar olan, savunma sanayisine yılda 500-600 milyar dolar ayıran, dünyanın petrol şirketlerinin en büyüklerine sahip olan, silah sanayisinin merkez üssü, markalarda hep dünyanın ilk 10’un içerisinde yer alan, Hollywood film sektörü ile algı operasyonları düzenleyen, sosyal medya siteleriyle dünyanın iletişim damarlarını kontrol eden bir ABD var. Ne garip ki böyle bir Amerika’nın egemen olduğu dünyada Afrika’da açlık, sefalet ve yoksulluk var, Ortadoğu’da çatışma var. Huzur yok, kan ve gözyaşı var. Düşünün ABD değil de Türkiye dünyanın amiral gemisi olsaydı, Afrika’da, Ortadoğu’da bu fotoğraflar olmazdı” ifadelerini kullandı.

"Osmanlı gitti, insanlık hüzne mahkum oldu"

Türklerin, Büyük Selçuklu Devleti döneminden bu yana Irak’ın Musul kentinde var olduğunu dile getiren Külünk, "Biz 150 yıldır mağlubuz. Osmanlı çöktü, insanlık çöktü. Osmanlı gitti, insanlık hüzne mahkum oldu. Osmanlı sadece bir devlet değildir, Osmanlı bir medeniyettir. Musul eyaletinin tarihçesi 1055’ten bu yana Selçuklu döneminden beri bizimle yazılır. Biz oraya Amerika Birleşik Devletleri gibi 40-50 sene evvel gelmedik. Biz 1055 yılından beri oradayız. Kürt ve Arap kardeşlerimizle beraber o toprakların asli unsuruyuz. Kimsenin bize orada göçer muamelesi yapma hakkına sahip değildir” dedi.

“Bu topraklar üzerinde her zaman oyunlar oynadılar”

15 Temmuz gecesi Milletin hep birlikte hareket ederek, Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunları bertaraf olduğunu belirten Külünk, “Bu ülke üzerinde yıllardır oyunlar sergileniyor, bu oyunu oynayan kişiler hep aynıydı ama onların iş birlikçileri hep değişti. Geçmişte Ergenekon vardı, bugün de FETÖ Casusluk örgütü bu işi devam ettirmek istedi. Geçmiş dönemler Ergenekon ile yaptıklarını bu dönem Recep Tayyip Erdoğan’a yapamayacaklarını anlayan şer güçleri, 50 yıldır beslediği FETÖ Terör örgütünü devreye sokarak Türkiye’yi kaosa sürüklemek istediler. Ama bu Millet buna izin vermedi ve Türkiye’de bir destan yazdı” şeklinde konuştu.

Konferans sonunda Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İstanbul Milletvekili Metin Külünk’e Mesir sepeti hediye etti.
Kaynak: İHA