Klasik Otomobil Sürcülerinden Ata'ya Saygı Duruşu

Eskişehir’de klasik otomobilleri ile bir araya gelen sürücüler, saat 09:05’de hep birlikte Ata’ya saygı duruşunda bulundular.

Klasik Otomobil Sürcülerinden Ata'ya Saygı Duruşu
Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’in ölüm yıl dönümü tüm yurtta hüzün ile anılmaya devam ediliyor. Eskişehir’de bu kapsamda bir araya gelen klasik otomobil tutkunları, hüznü yan yana yaşadılar. Saatler tam 09:05’i gösterirken kornalarla Atatürk’ü anan üyeler, hüznün yıllardır devam ettiğini anlattılar. Atatürk Bulvarı’nda toplanan klasik otomobil sahiplerinden Recep Gürlü, "Her sene biz bu tür etkinlikleri yapmak istiyoruz. 09:05’de hayat duruyor. Atatürkümüzü anmak için, saygı duruşunda bulunduk. Klasik kullanana arkadaşlarımız ile toplandık. 09:05’de tüm Türkiye’de hayat duruyor, bizde bu maksatla burada toplanmış bulunuyoruz" dedi.

Bir başka klasik otomobil sahibi Yasin Altınışık ise, 10 Kasım hüznünün devam edeceğini ifade etti.

Hüznü görsele yansıtmak için toplandıklarını belirten Altınışık, "Klasik otocular olarak biz daha önce böyle bir etkinlikte bulunmamıştık. Büyük uğraşlar ve zamanlar gerektiriyordu. Bugün toplanabildik. Burada toplanmamız, hüznü bir nebze görsele dökebiliyorsa, bizim hedefimiz buydu. Tabi ki hüznümüz oldukça yüksek. Klasik otomobillerle olmasa da, çocukluğumuzdan bu yana 10 Kasım hüznünü dile getirdik. Hayatımız el verdiği sürece de, bunu dile getirmeye devam edeceğiz. Yani buradaki organizasyonun özeti, Atamıza saygı ve hüzün. Bunu da inşallah ömrümüz olduğu sürece devam ettireceğiz" dedi.

Kaynak: İHA