Karesi Belediyesi, Çocuklara Hayvan Sevgisini Aşıladı

Karesi Belediyesi, çocuklara hayvan sevgisi aşılanması amacıyla Sakarya İlkokulu öğrencilerini sokak hayvanları geçici bakımevine götürdü.

Karesi Belediyesi, Çocuklara Hayvan Sevgisini Aşıladı
Sahipsiz hayvanların aç kalmasını önlemek için şehrin belirli noktalarına Pugedon ve güvercin beslenme odaklarını yerleştiren, sonrasında ise okul çağındaki öğrencilere hayvan sevgisi aşılamak amacıyla okul bahçelerine hayvan kulübelerini kuran Karesi Belediyesi, son olarak Sakarya İlkokulu öğrencilerini sokak hayvanları geçici bakımevine götürdü.

Bakımevinde kalan sokak hayvanları ile buluşan öğrenciler, hayvanları severek, bakımları hakkında yetkililerden bilgi aldı, barınakta sahiplenmeyi bekleyen sokak hayvanları ile keyifli vakit geçirdi. Hayvanlara karşı duyarlılığın ve sevginin erken yaşta öğrenilmesi gerektiğini, barınaktaki hayvanların ilgi ve sevgiye ihtiyaçları olduğunu ifade eden barınak yetkilileri, "Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinin kapıları hayvan severlere daima açık. Özellikle barınağa gerçekleştirilen okul ziyaretleri bizi mutlu ediyor" dedi.

Kaynak: İHA