Hatay'da Atatürk'ü Anma Etkinlikleri

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yıldönümünde Hatay’da törenlerle anıldı.

Hatay'da Atatürk'ü Anma Etkinlikleri
Hatay’da düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Ardından 09.05’de sirenlerin çalınmasıyla devam eden programda İstiklal Marşı ile göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.

Hatay Valisi Erdal Ata’nın şeref defterini imzalamasının ardından anma törenleri Kültür Merkezi’nde devam etti.

Anma töreni Antakya Kültür Merkezi’nde Osman Ötken Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk konulu resim ve kıyafet sergisinin ardından oratoryo gösterisi ile sona erdi.

Törene. Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 2. Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Mehmet Atilla Kayı ile diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Dörtyol

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Atatürk anıtı önünde düzenlenen törende konuşan Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, "Kurtuluş Savaşının önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 78. yılında sonsuz minnet, şükran ve rahmetle bir kez daha anıyoruz. Dünyamızda yaşanan gelişmeleri doğru okuyabilmemiz ve anlamlandırabilmemiz için dün olduğu gibi bugün de senin tarihi rehberliğin sayesinde hedef olarak gösterdiğin çağdaş uygarlık yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Türk milletinin istiklali ve istikbali uğruna yaptıkların için sana sonsuz minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhun şad, mekanın cennet olsun" dedi.

Anma etkinliği Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda devam etti. Etkinlik, dış basında Atatürk, oratoryo, şiir ve Atatürk konulu slaytın izlenmesi ile sona erdi.

Reyhanlı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde belediye binası önündeki törende Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Siren sesi ile 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu, Reyhanlı Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Türk Bayrağı yarıya indirildi.

Halk Eğitim Merkezi Cemil Meriç konferans salonunda devam edilen anma töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Atatürk’ün askeri kişiliği konulu konuşmayı Piyade Üsteğmen Aytaç Altıntaş yaptı. Daha sonra Tayfur Sökmen Anadolu lisesi öğrencileri şiirler okudu. Atatürk ilke ve İnkılapları ve eğitime verdiği önemin anlatıldığı anma töreninde öğrenciler Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi, oratoryo sergilendi.

Törene, Hatay Vali Yardımcısı ve Cilvegözü Mülki Amiri Mehmet Eriş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hacı Nuri Ünal, Garnizon Komutanı Piyade Yüzbaşı Özgür Çet, Askeri erkan, Emniyet Müdürü Mustafa Özkan, daire müdürleri, AK Parti İlçe Başkanı Musa Yüksekgönül, siyasi parti temsilcileri, Gaziler, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA