Gönüllü Gençler, Felçli Kadının Işığı Oldu

Erzincan'da bir evin bodrum katında yalnız yaşayan ve felçli olduğu için evden dışarı çıkamayan Seyhat Cankut, bir grup gönüllü gencin destekleriyle evine yapılan engelli asansörü sayesinde evden çıkıp gün ışığında temiz hava almaya başladı Felçli kadın Cankut:'Yürüyemediğim için evden çıkamıyordum, hep içerideyim. Gençlerin yaptığı asansör ile dışarı çıkıp hava alıp tekrar evime giriyorum. Allah kendilerinden razı olsun'

Erzincan'da bir evin bodrum katında yalnız yaşayan ve felçli olduğu için evden dışarı çıkamayan Seyhat Cankut, bir grup gönüllü gencin destekleriyle evine yapılan engelli asansörü sayesinde temiz hava alma imkanına sahip oldu.

Demirkent Beldesi Menderes Mahallesi 78. Sokak'ta, üvey kızının kendisine kullanması için verdiği 3 katlı apartmanın bodrum katındaki dairede tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşayan felçli Seyhat Cankut (56), yaklaşık bir yıl önce eşi Emrah Cankut'un vefat etmesi üzerine yalnız kaldı.

Üvey kızı, yakınları ve vatandaşların desteklerinin yanı sıra yaşlılık maaşıyla geçinen Cankut, evinde asansör olmaması, kendisinin de yürüyememesi yüzünden evden dışarı çıkamadığı için kendisini ziyarete gelen Erzincan Gönüllü Gençler Derneğinden yardım istedi.

Gençlerin, yaşlı, kimsesiz, yetim ve öksüzlere yardım amacıyla kurduğu bu derneğin üyeleri, kentte topladıkları yardımlarla Cankut'un evine engelli asansör yaptırmaya karar verdi. Esnaf ve vatandaşlardan toplanan paralar ile Cankut'un bodrum katındaki evinin salonunundan açılan sokağa açılan bir bölümde, engelli asansörü yaptırıldı.

Cankut, bu sayede apartmanın merdivenini kullanmadan dairesinin salonundan engelli asansörüne binip sokağa çıkarak temiz hava alıp yeniden evine girerek yaşamını sürdürüyor.

Seyhan Cankurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 aylıkken yakının kucağından düştüğü için belden aşağısının felçli olduğunu, bir yıl önce eşini kaybettiğini ve yaklaşık 6 aydır da üvey kızının kendisine verdiği bu evde yalnız yaşadığını söyledi.

Üvey kızının yanı sıra yakınlarının kendisine yardımcı olmaya çalıştığını belirten ancak evden çıkamadığı için temiz hava alıp gün ışığı görememekten yakınan Cankurt, şunları aktardı:

'Gönüllü gençler gelip beni buldu. Dışarı çıkamıyordum bana bana asansör yaptılar. Onların yardımıyla dışarı çıktım. Yürüyemediğim için evden çıkamıyordum, hep içerideyim. Gençlerin yaptığı asansör ile dışarı çıkıp hava alıp tekrar evime giriyorum. Allah kendilerinden razı olsun.'

Dernek Başkanı Faruk Kocatürk de ziyaretleri sırasında Cankut’un evden çıkabilmek için kendilerinden asansör talebinde bulunduğunu söyledi. Cankut’un engelli olduğu için merdivenlerden yürüyüp dışarı çıkamadığını, evde asansör de bulunmadığını söyleyen Kocatürk, bu sebeple başlattıkları kampanya ile Cankurt'un evine asansör yaptıklarını dile getirdi.

Kocatürk, kampanyalarına destek olan esnaf ve vatandaşlara teşekkür etti.
Kaynak: AA