Gediz'de Çobanlık Kursu

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, daha önce başlatılan ’Sürü Yönetimi Kursları’ tam gaz devam ediyor.

Gediz'de Çobanlık Kursu
Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü; küçükbaş hayvanların sevk ve idaresine yönelik “Sürü Yönetimi Elemanı Benim” projesi kapsamında 2016 yılı için planlanan 11 kurstan 5’ini tamamladı.

İşsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, istihdamın korunmasına ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlayarak, tarım ve hayvancılık alanında ihtiyaç duyulan tarım çalışanı yetiştirmek için düzenlenen proje kapsamında 2016 yılı için planlanan 11 kurstan 5’inin başarıyla tamamlanmasının ardından, yılın 6. kursu il merkezinde başladı.

Gediz’de düzenlenen “Sürü Yönetimi Elemanı Benim” kursu da geçtiğimiz günlerde tamamlanarak 3’ü bayan 14 başarılı kursiyerin sertifika almaya hak kazanmasıyla sonuçlandı.

Gediz ilçesinde ikincisi bu yıl düzenlenen kurs ile birlikte 3’ü bayan olmak üzere toplam 27 sertifikalı çoban işbaşı yapmış oldu. Geçen sene mezun olan 13 kursiyeri istihdam ederek istenilen şartları yerine getiren 3 işverene de 5 bin TL destekleme ödemesi yapıldığı belirtildi.

120 saat ve 15 günlük Sürü Yönetimi Elemanı Kurslarına katılan kursiyerler, sürü yöneticisinin anlamı ve önemi, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda zapturapt ve barınak ortamının nasıl olması gerektiği, küçükbaş hayvanlarda kayıt, bakım ve ıslah, mera ve barınaklarda küçükbaş hayvan besleme ve hastalıkları gibi konularda teorik ve pratik eğitim aldılar.

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, istihdamı teşvik etmek üzere kurs bitirme sertifikası bulunan kişileri işe alan sürü sahiplerine 5 bin TL bakanlık desteklemesi verilerek, kurs bitiren kişilerin iş bulma imkanlarının arttırıldığı bildirildi.

Ayrıca sertifika sahiplerine, Bakanlık hibe ve desteklemelerinde ilave puan verilerek öncelik sağlandığı ifade edildi. (MA-EFE)
Kaynak: İHA